12. 06. 2021.
Jesenja deratizacija počinje 1. oktobra

Jesenja deratizacija počinje 1. oktobra

Eko-toplane Banjaluka: Počela sanacija cjevovoda na najkritičnijim lokacijama

Tehničke službe banjalučkih Eko-toplana rade na sanaciji cjevovoda na dvije lokacije na Bulevaru vojvode Stepe Stepanovića u Banjaluci, a riječ je o kritičnim dionicama na kojima je najčešće dolazilo do kvarova.

– Ovim popravkama i zamjenom cijevi trebalo bi da bude riješen problem prekida isporuke toplotne energije do kojih dolazi usljed pucanja cijevi tokom sezone grijanja na tom dijelu distributivne mreže – saopšteno je iz Eko-toplana.

U okviru projekta izgradnje novog kružnog toka na ukrštanju ulica Isaije Mitrovića, Solunske i Kozarske, tehničke službe Eko-toplana krajem ove i početkom naredne sedmice zamijeniće dio dotrajale trase vrelovoda novim cijevima.

U Eko-toplanama navode da se pripreme za novu sezonu grijanja u okviru sistema daljinskog grijanja, koje podrazumijevaju remont i sanaciju proizvodnih postrojenja i distributivne mreže, te nabavku energenta, realizuju u skladu sa definisanim planom.

Podsjetili su da je u okviru sanacije distributivne mreže nedavno završena zamjena dijelova cjevovoda u ulicama Olimpijskih pobjednika i Carice Milice.

– Sanirani su i toplovodi i vrelovodi na nekoliko najproblematičnijih lokacija na kojima već niz godina dolazi do čestih kvarova i velikih gubitaka vode, pa samim tim i gubitaka toplotne energije prilikom isporuke korisnicima. Među njima su vrelovod i toplovod u Ulici Anđe Knežević gdje su zamijenjene cijevi stare više od 45 godina u dužini od oko 100 metara. Kod tvrđave Kastel zamijenjene su dotrajale cijevi u dužini od 130 metara – istakli su u Eko-toplanama.

Sanacija je ranije završena na više lokacija u ulicama Braće Mažar i majke Marije, Kralja Petra Prvog Karađorđevića, Majke Јugovića, Dragiše Vasića, Slobodana Kusturića, te na Bulevaru vojvode Stepe Stepanovića i Bulevaru Desanke Maksimović.

Sanirani su i dijelovi cjevovoda u Pilanskoj ulici, Bulevaru vojvode Živojina Mišića i ispod mosta Venecija.

– Do sada je obavljena i sanacija više od 40 vrelovodnih šahtova, te remont više od 95 odsto toplotnih podstanica – navode u “Eko-toplanama”.

Ovo preduzeće je još krajem prošle sezone počelo nabavljati energent za predstojeću sezonu grijanja i do sada je obezbijeđeno oko 60 odsto potrebne količine za narednu sezonu.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender