24. 11. 2020.
Maskirani razbojnik opljačkao benzinsku pumpu u Banjaluci

Maskirani razbojnik opljačkao benzinsku pumpu u Banjaluci

Prije provale u stan banjalučkog novinara lopovi snimali teren

Policija traga za lopovima koji su opljačkali stan novinara D. R. u banjalučkom naselju Starčevica, saznaje Srpskainfo.

U pitanju je tipovana pljačka porodične imovine, a lopovi su, prema nezvaničnim informacijama, određeni period snimali teren.

Zanimljivo je da se zgrada u kojoj je opljačkan stan nalazi u mirnom dijelu naselja, te da do nje vodi isključivo put koji koriste stanari.

Kada su se uvjerili da u stanu nema nikoga, lopovi su krenuli u akciju.

Lopovi su upali u stan koji se nalazi u prizemlju zgrade kada su njegovi vlasnici bili na godišnjem odmoru, pa tačno vrijeme pljačke nije poznato.

Novinar D.R. je za Srpskainfo izjavio da nikada ne možete očekivati slične situacije, a da je posebno teško kada se nađete u njima.

– Sa suprugom i kćerkicom sam otišao na godišnji odmor i vratili smo se u četvrtak uveče. Kada smo otvorili ulazna vrata, bilo je jasno da je neko provalio u stan. Ubrzo su crne sumnje bile i potvrđene – ispričao je D. R.

Nakon što su „snimili teren”, lopovi su u stan ušli preko balkona, odvalivši roletne.

Nakon premetačine, našli su teglu sa sitnim novcem i manju količinu nakita.

– Vrijednost nije velika, ali kada ukradu nakit koji je kćerka dobila na rođenju i stvari koje su nama lično dragocjene, onda je ogorčenje zbog svega još veće – ispričao je D. R. za Srpskainfo.

Opljačkani novinar očekuje da će policija uspjeti da rasvijetli ovaj slučaj i pronađe osumnjičene , te ih kazni u skladu sa zakonom.

Policijska uprava Banjaluka saopštila je juče da im je slučaj prijavljen oko pola časa poslije ponoći.

– Policijski službenici nadležne PS primili su oko 25 minuta poslije ponoći prijavu, nakon čega je obavljen uviđaj u Cerskoj ulici gdje je nepoznata osoba počinila tešku krađu – navode iz Policijske uprave Banjaluka.

U saopštenju se dodaje da će materijalna šteta biti utvrđena naknadno.

– Policijski službenici preduzimaju sve potrebne mjere i radnje sa ciljem identifikovanja lica i rasvjetljanja krivičnog djela – zaključili su iz banjalučke policije.

O pljački stana obavješten je i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci koji rukovodi daljom istragom.

Izvor Srpskainfo blizak istrazi otkrio je da policija možda ima pozitivan trag u ovoj istrazi, te da postoji mogućnost da se čitav slučaj rasvjetli u narednom periodu.

– Utvrđuju se sve okolnosti i detaljno provjeraju sve informacije kako bi se što prije otkrili osumnjičeni – objasnio je naš izvor.

Podsjetimo, na području Banjaluke u proteklom periodu opljačkano je nekoliko stanova, a policija je bila polovničnog uspjeha.

Još su nerasvjetljeni slučajevi pljačke imovine u kojima je materijalna šteta procjenjena na više hiljada maraka.

Takođe, u nekoliko navrata policija je uspješno rasvjetlila pljačke, a među uhapšenima bili su i državljani Srbije, te zemalja EU.

Osumnjičeni

Prema nezvaničnim informacijama, stan su najvjerovatnije opljačkali narkomani, a policija bi trebalo u narednom periodu da utvrdi njihov identitet.

– Određeni broj osoba koje će biti pod lupom puštene su nedavno iz zatvora, pa će se proveravati i njihov alibi – otkrio je izvor blizak policiji.

(Srpskainfo)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender