02. 06. 2020.
Weekend media festival bez jednokratne plastike

Weekend media festival bez jednokratne plastike

Weekend media festival bez jednokratne plastike

Na 12. izdanju najvećeg komunikacijskog festivala u regiji, koji se održava od 19. do 22. septembra u Rovinju, po prvi put će se koristiti posebno dizajnirane perive čaše kako bi se smanjilo korištenje i bacanje jednokratne plastike.

Na čašama će uz logo festivala biti odštampana i odgovarajuća poruka kako korištenjem ove čaše čuvamo planetu. Nakon korištenja, posjetioci će čašu moći ponijeti kući kao dodatni suvenir s najboljeg Weekenda u godini.

– Weekend oduvijek misli zeleno, što se može vidjeti i na vizualnom identitetu te uređenju samog festivalskog prostora. Ekologiju nikako ne smatramo samo trendom, već stilom života. Festivalom bez jednokratne plastike želimo podići svijest o ekologiji ali i brinuti o prirodi koliko god možemo – naglasio je Tomo Ricov, direktor Weekend Media Festivala.

Perive čaše moći će se preuzeti na šankovima smještenima unutar festivalskog kompleksa u Staroj tvornici duvana Rovinj. Posjetioci će čaše moći ponijeti sa sobom, ali i ostaviti ih na za to predviđenim mjestima/punktovima.

Ovogodišnji Weekend dovodi više od 150 predavača i panelista, a kroz tri dana preko 5 000 učesnika iz svih zemalja regije moći će uživati u bogatom festivalskom programu koji će se održavati u pet paralelnih dvorana. Novitet je i Weekend Masterclass koji u najprestižnijem hrvatskom hotelu, Grand Park Hotelu Rovinj dovodi legendarnog čelnika Tag Heuera i Hublota Jean-Claude Bivera koji će u četvrtak, 19. septembra u 11 časova otkriti tajne vođenja luksuznih brendova i time otvoriti ovogodišnji program festivala.

Koje nas aktuelne medijske teme te zanimljivi predavači i stručnjaci očekuju na ovogodišnjem Weekendu možete pronaći u detaljnom programu na službenoj stranici festivala.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender