15. 06. 2021.
Poslanici o zaduženju za Željeznice Srpske

Poslanici o zaduženju za Željeznice Srpske

Za ministra trgovine i turizma predložena Suzana Gašić

Premijer Republike Srpske Radovan Višković predložio je Narodnoj skupštini da za novog ministra trgovne i turizma Republike Srpske bude izabrana Suzana Gašić, nakon što je Dragica Kovač zatražila da bude razriješena ove dužnosti.

 

Stručne službe Skupštine navele su da poslanička rasprava može, ali i ne mora biti u ovoj proceduri, na šta je burno reagovao poslanik u Klubu SDS-a Nebojša Vukanović, koji je tražio da se raspravlja o ovoj tački dnevnog reda, kao i ostali poslanici opozicije.

Oni tvrde da je u ovoj proceduri prekršen Poslovnik o radu Narodne skupštine, jer im nije dozvoljena rasprava o izboru novog ministra.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da skupštinski Poslovnik o radu u ovoj proceduri nije prekršen, te je, zbog burnog reagovanja opozicije, dao polučasovnu pauzu.

Gašićeva je rođena 1980. godine u Zagrebu. Pravni Fakultet je završila 2007. godine u Banjaluci, a radila je u kompaniji “Arselor Mital” kao asistent direktora sektora pravnih, opštih i kadrovskih poslova.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender