25. 06. 2021.
Borac i Sloboda otvaraju novu sezonu Premijer lige BiH

Borac i Sloboda otvaraju novu sezonu Premijer lige BiH

Borac i Sloboda otvaraju novu sezonu Premijer lige BiH

​Sezona 2019/2020. rukometnog šampionata BiH zvanično se otvara večeras susretom u banjalučkom “Boriku”, u kojem domaći Borac M:tel dočekuje tuzlansku Slobodu, a u istom terminu, od 18 časova, igraju i Vogošća i Slavija.

U ovoj sezoni neće biti plej-ofa, a titula ide ekipi sa najviše bodova. Devetnaesto izdanje Premijer lige BiH nakon brojnih peripetija startuje sa sedam dana zakašnjenja u odnosu na prvobitno zakazan termin, a sedmica više za pripreme, ističu Banjalučani, ovog puta im je dobro došla.

“Srećom, sada je to bilo samo sedam dana, a ne 20, kao što je to bio slučaj prethodne godine. Dodatnih sedam dana iskoristili smo da odigramo dva meča zatvorenog tipa i da se još dodatno uigramo”, kazao je Mirko Mikić, trener Borac M:tela, i dodao da je Sloboda ozbiljan rival iako je povratnik u društvo najboljih:

“Imaju kvalitetnu ekipu da se domognu pozicije koja vodi u evropsko takmičenje. U svojim redovima, između ostalih, imaju najbolje krilo u ligi, a to je iskusni Davor Kadić. Svaki bod je bitan, nemamo pravo na kiks. Titule se osvajaju i gube u ovakvim mečevima.”

Srednji bek Borca Milan Dakić kaže da jedva čeka početak šampionata, baš kao i njegovi saigrači i ovoljetošnja poojačanja Giljerme Linjares de Souza, Nikola Jeremić, Nemanja Vučićević i Vukašin Rakocija, koji zbog neriješenih licenci nisu mogli da igraju u Kupu EHF.

“Spremni dočekujemo prvo kolo. Znam da je Sloboda ozbiljna ekipa, neki kažu da će biti visoko plasirana, a svi treba da znaju da se u ‘Boriku’ najviše pita nas”, kaže Dakić.

Tuzlaci kažu da je Borac favorit u ovom meču.

“Mislim da odavno nije bilo jače ekipe u našoj zemlji. Ozbiljna su ekipa, favoriti jesu, ali mi se nećemo predati”, kaže Enes Skopljak, lijevo krilo Slobode, i dodaje:

“I mi smo doveli odlična pojačanja, uigrali smo se i vjerujemo u sebe”.

  • Petak, od 18 časova: Borac M:tel – Sloboda, Vogošća – Slavija,
  • Subota od 19: Iskra – Leotar, Konjuh – Sloga (GV/U), Maglaj – Drina, Gračanica – Goražde, Sloga (D) – Izviđač;
  • Nedjelja, od 18: Lokomotiva – Bosna.

Nezavisne novine

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender