26. 11. 2020.
Nova opcija Facebooka će vam pokazati stravične brojke

Nova opcija Facebooka će vam pokazati stravične brojke

Facebook kupio firmu koja pravi botove

Tehnološki gigant Facebook kupio je izraelski startap Servicefriend, objavio je finansijski list TheMarker, pozivajući se na jednog od investitora u kompaniji.

Oni, međutim, nisu htjeli da otkriju po kojoj cijeni su preuzeli tu kompaniju.

Startap, koji su 2015. osnovali Šahar Ben Ami i Ido Arad, “pravi” botove koji razgovaraju i komuniciraju sa klijentima pisanjem poruka, koristeći vještačku inteligenciju. Ova napredna tehnologija, takođe, omogućava ljudima da preuzmu komunikaciju kada botovi ne znaju kako da se izbore sa situacijom, a da klijenti nikada ne otkriju da li su poruke potpuno, djelimično ili uopšte, pisali ljudi.

Koliko su dobro napravljeni botovi vidi se po tome što su u nekim slučajevima roboti nadmašili ljude u pogledu zadovoljstva kupaca za više od 20 odsto, piše The Times of Israel.

Facebook je potvrdio kupovinu porukom sljedeće sadržine:

“S vremena na vrijeme kupujemo manje tehnološke kompanije. Ne govorimo uvijek o našim planovima”.

Ben Ami, generalni direktor i suosnivač firme, potvrdio je kupovinu tako što je prvo ažurirao svoju stranicu LinkedIn i naveo da je od septembra 2019. producent menadžer u odjeljenju Facebooka.

Drugi osnivač Arad, kao i David Saidon, iz odsjeka startapa pod nazivom Istraživanje i razvoj, su takođe ažurirali svoje LinkedIn stranice sa sličnim informacijama.

Kalibra, Facebook istraživački tim iz Tel Aviva, radi na novom digitalnom novčaniku giganta na društvenim mrežama, koji se lansira u sklopu inicijative kompanije Vaga, nove globalne valute zasnovane na blockchain tehnologiji.

Tim iz Tel Aviva gradi sisteme koji prate i sprečavaju svaku sumnjivu aktivnost ili bilo kakav pokušaj manipulacije korisničkim računima.  Pored toga, lokalni tim je zadužen za izgradnju alata koje će Facebook tim za brigu o kupcima koristiti za pružanje pomoći klijentima kada postoje problemi, a vjerovatno se tu uklapa i tehnologija Servicefriend.

(b92)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender