07. 03. 2021.
Voda za kupanje neispravna na četiri kupališta u Banjaluci

Voda za kupanje neispravna na četiri kupališta u Banjaluci

Svjetski dan rijeka u BiH: Suva korita kao upozorenje vlastima!

Koalicija za zaštitu rijeka BiH poziva građane da zajedno obilježe Svjetski dan rijeka na Trgu Oslobođenja u Sarajevu u petak 27. septembra od 12 časova.

U okviru kampanje Suva korita rijeka BiH, Koalicija je u avgustu organizovala akciju prikupljanja fotografija iz cijele BiH koje prikazuju suva korita rijeka na kojima se nalaze izgrađeni vodozahvati hidroelektrana.

Fotografije su tokom prethodnih mjesec i po dana objavljivane na Facebook stranici Koalicije, a u petak će biti izložene na Trgu Oslobođenja.

– Ovo javno okupljanje je naš odgovor vlastima na njihovo višegodišnje oglušivanje po pitanju regulacije ekološki prihvatljivog protoka. Na fotografijama suvih korita naših rijeka, na kojima su izgrađeni vodozahvati, se jasno vide tragične posljedice koje male hidroelektrane ostavljaju iza sebe. Mi, građani ove zemlje, moramo tome stati na kraj – poručuje Miloš Orlić, koordinator Koalicije za zaštitu rijeka BiH.

Okupljanje u Sarajevu je dio kampanje “Čuvari rijeka” koja se implementira kroz Eko BiH projekat koji finansira Evropska unija i sufinansira Ministarstvo spoljnih poslova Češke Republike kroz program Transition.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender