05. 12. 2020.
Poslanici o zaduženju za Željeznice Srpske

Poslanici o zaduženju za Željeznice Srpske

NSRS o Prijedlogu izmjena Zakona o zanatsko-preduzetničkoj djelatnosti

Razmatranjem Prijedloga izmjena Zakona o zanatsko-preduzetničkoj djelatnosti danas će biti nastavljena sjednica Narodne skupštine Republike Srpske.

Narodna skupština Republike Srpske danas će u nastavku sjednice razmatrati Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o razvoju malih i srednjih preduzeća.

Poslanici će razmatrati i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zanatsko-preduzetničkoj djelatnosti, kao i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o registraciji poslovnih subjekata u Republici Srpskoj.

Skupština je sinoć razmotrila Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o uređenju prostora i građenju čije se najznačajnije izmjene odnose na stvaranje zakonskog osnova za uvođenje jednošalterskog i elektronskog sistema izdavanja građevinskih dozvola, navodi se u obrazloženju ovog akta.

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić je u završnoj riječi o ovom prijedlogu zakona ponovila da se izmjenama ovog akta otklanja mnoštvo pravnih i administrativnih prepreka, a uspostavlja jednostavan i efikasan sistem izdavanja građevinskih dozvola, sa minimalnim brojem formalnosti i koraka u postupku i jeftinijim troškovima postupka, čime se povećava konkurentnost tržišta.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender