03. 12. 2020.
Odbojkaši Srbije kroz dramu do polufinala Evropskog prvenstva

Odbojkaši Srbije kroz dramu do polufinala Evropskog prvenstva

Odbojkaši Srbije kroz dramu do polufinala Evropskog prvenstva

Odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva pobjedom nad Ukrajinom sa 3:2, po setovima 21:25, 25:23, 25:22, 19:25, 15:9. “Orlovi” su stigli među četiri najbolje selekcije na Starom kontinentu i za finale će se boriti sa Francuskom, koja je maksimalnim rezultatom eliminisala Italiju.

Ekipa Slobodana Kovača nije najbolje otvorila meč u Antverpenu, dok su na drugoj strani Ukrajinci bili veoma inspirisani. Servirali su na izuzetno visokom nivou, pogađali u serijama i na svaki način kažnjavali nešto lošije reakcije srpskih igrača.

Serijom poena došli su do vođstva u setovima, da bi u drugom potpuno dominirali do same završnice. Momci u žutim dresovima imali su 17:21 u tom periodu, nakon čega je usledio niz fantastičnih servisa Aleksandra Atanasijevića.

On je pokrenuo preokret i izjednačenje u setovima se činilo kao ključni trenutak u meču.

U trećem setu je Srbija uspjela da odbije nekoliko naleta protivničkog tima i sačuva prednost, ali je sebi katastrofalnom igrom zakomplikovala život.

Ukrajinci su prihvatali poklone i izjednačili na 2:2, ali su srpski igrači u taj-brejku pokazali od čega su satkani. Fantastični Uroš Kovačević je “izmislio” nekoliko poena na mreži i donio 5:1.

“Orlovi” su ovoga puta bili potpuno koncentrisani i maksimalno posvećeni svakom poenu, pa su sačuvali prednost i slavlje je moglo da počne.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender