29. 11. 2020.
Banjalučanin novac od droge prao preko firmi?

Banjalučanin novac od droge prao preko firmi?

Banjalučanin novac od droge prao preko firmi?

 Banjalučanin Armin Vidović (32) uhapšen je juče u Banjaluci u akciji “Klub 2” zbog sumnje da je novac od prodaje droge stavljao u opticaj dvije firme kako bi ga oprao i prikrio na koji način je zarađen.

Policija je juče, kako saznajemo, pretresla četiri lokacije, od kojih su dvije firme u kojima je navodno on suvlasnik i za koje se sumnja da je preko njih Vidović novac zarađen švercom narkotika puštao u legalne tokove.

“Nezavisne” saznaju i da je policija oduzela više predmeta i dokumenata koji bi mogli poslužiti u daljoj istrazi.

Iz policije juče nisu saopštili detalje navodeći da je u toku akcije “Klub 2” pretreseno više lokacija na području Banjaluke i uhapšena jedna osoba.

“Aktivnosti se sprovode pod nadzorom Okružnog tužilaštva Banjaluka sa ciljem pronalaska dokaza i rasvjetljavanja krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga i privrede i platnog prometa”, saopšteno je iz PU Banjaluka.

On je hapšen i 19. januara 2011. zbog sumnje da se bavio švercom i uzgojem narkotika.

Tada je u iznajmljenoj kući u Rekavicama pronađena laboratorija za uzgoj indijske konoplje i proizvodnju skanka, a zaplijenjeno je 148 stabljika indijske konoplje.

Kako saznajemo, postoji sumnja i da je opran dio novca od šverca drogom iz tog perioda.

U tu laboratoriju za proizvodnju skanka, koja je tada bila otkrivena u okviru akcije “Kula”, uloženo je između 30.000 i 50.000 maraka i  bila je opremljena najmodernijom opremom za vještački uzgoj.

Tada su po nalogu banjalučkog Osnovnog suda izvršeni pretresi objekata na tri lokacije koje je koristio, a osim što su u podrumu iznajmljene kuće u Rekavicama pronašli laboratoriju u Vidovićevom lokalu, kako su tada mediji pisali, otkrivena je literatura, odnosno uputstva za uzgoj marihuane kao i skica za električno napajanje laboratorije.

Akcija “Klub 2”, u okviru koje je juče uhapšen Vidović, nastavak je akcije kodnog naziva “Klub 2”, u okviru koje je u junu uhapšeno devet osoba koje su dovođene u vezu s krivičnim djelima neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i zelenaštvo.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender