28. 11. 2020.
Braća Beštić nožem napali lokalnog preduzetnika, on i prijatelj se branili pištoljem

Braća Beštić nožem napali lokalnog preduzetnika, on i prijatelj se branili pištoljem

Braća Beštić nožem napali lokalnog preduzetnika, on i prijatelj se branili pištoljem

Prava drama odigrala se noćas u selu Batkovići kod Nevesinja. Pucalo se i potezali su se noževi.  Epilog- tri ranjena muškarca. Braća Miloš i Jovica Beštić su lokalnog preduzetnika Aleksandra Ristića napali pred porodičnom kućom. Ristiću je u pomoć priskočio kolega Spaso Samardžić. Beštići su ih napali nožem i nanijeli više rana, a ovi se branili pištoljem. Pogodili su Jovicu Beštića.

“Pomenuto lice inicijala J.B. je sa povredama u donjem dijelu trbuha prostrelnom ranom prebačeno u Mostar na liječenje. Lice A.R. sa više uboda u predjelu ramena i rebara ali i glave je prbačno u Banjaluku. Dok je lice inicijala S.S. zadržano na liječenju u Nevesinju.”, kaže Slavenko Lučić, komandir PS Nevesinje.

Miloš Beštić je u pritvoru. Sutra će biti predat u trebinjsko Tužilaštvo.  

Mještani Batkovića kažu da ne pamte da se ovako nešto prije dešavalo u njihovom selu. Danas kažu da su u šoku i nevjerici. Za izjave pred kamerama nisu bili spremni.

Zato jesu u Nevesinju. Vijest se brzo proširila gradom i iznenadila stanovnike ove mirne hercegovačke varošice.

Niko od učesnika ove drame nije nedužan, tiho iza kamera progovaraju Nevsinjci. Tvrde da sukob u ovoj priči datira još od ranije.

Braću Beštić Nevesinjci dobro znaju. Posebno dobro ih znaju u policiji jer su u zadnje vrijeme napravili niz krivičnih djela.

Najdeblji dosije ima privedeni dvadesetčetverogodišnji Miloš Beštić. Nedavno je demolirao kafić u centru Nevesinja koji se dovodi u vezu sa Ristićem i Samardžićem, za šta je dobio godinu dana zatvora, a izvršenje kazne je čekao na slobodi. Pored teških krađa koje je Miloš počinio u dosije mu je upisana i paljevina auta u Avtovcu kod Gacka. Po Nevesinju je reketirao, napadao je policiju pa čak i opštinske funkcionere. Na potezu je i dalje trebinjsko Tužilaštvo.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender