15. 06. 2021.
Podrška mogućem uspostavljanju avio-linije Banjaluka-Moskva

Podrška mogućem uspostavljanju avio-linije Banjaluka-Moskva

Podrška mogućem uspostavljanju avio-linije Banjaluka-Moskva

Resorna ministarstva Srpske će podržati aktivnosti u vezi sa uvođenjem direktne avio-linije Banjaluka-Moskva, kao prilike za dodatne koristi u saradnji dvije zemlje, rečeno je na sastanku ministra trgovine i turizma Suzane Gašić, ministra za evropske integracije i međunarodnu saradnju Zlatana Klokića i pomoćnika ministra saobraćaja Miladina Ponjarca sa direktorom preduzeća Aerodromi Republike Srpske Milanom Račićem.

Cilj uspostavljanja direktne avionske linije između Banjaluke i Moskve jeste unapređenje saradnje i privlačenja turista iz Ruske Federacije u Republiku Srpsku, za šta, prema analizama koje su vršene u prethodnom periodu, postoji interes.

Zaključeno je da je potrebno da strane turističke agencije izvrše dodatne analize u narednom periodu da bi bio procijenjen potencijal Republike Srpske kao turističke destinacije za turiste koji bi došli iz Rusije, što bi dalje vodilo u pravcu pregovaranja sa potencijalnim avio-prevoznicima, saopšteno je iz Ministarstva trgovine i turizma Srpske.

Na sastanku je rečeno da postoje mogućnosti za uvođenje čarter leta između Banjaluke i Moskve, te je Aerodrom Banjaluka, u skladu sa kapacitetima, spreman da odgovori na zahtjeve avio-prevoznika koji bude zainteresovan za uspostavljanje saradnje.

Gašićeva je rekla je da je uspostavljanje direktne avionske linije između Republike Srpske i Rusije važno za pojednostavljivanje dolazaka ruskih turista u Srpsku.

Ona je podsjetila da Ministarstvo trgovine i turizma u saradnji sa Predstavništvom Republike Srpske u Moskvi realizuje aktivnosti na promociji Srpske na ruskom tržištu, te da je, osim organizacije posjete ruskih novinara, koja je realizovana od 10. do 15. oktobra, za naredni period predviđeno uspostavljanje saradnje i sa turističkim agencijama i turoperatorima iz Rusije.

Gašićeva je navela da plan promocije predviđa ostvarivanje direktnog kontakta na ruskom tržištu, da bi Republika Srpska bila što više približena ruskim turistima.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender