24. 11. 2020.
Najnevjerovatnije stvari na koje je Nikolas Kejdž potrošio milione

Najnevjerovatnije stvari na koje je Nikolas Kejdž potrošio milione

Najnevjerovatnije stvari na koje je Nikolas Kejdž potrošio milione

Ako ste mislili da vi potpuno poludite kad odete u šoping, onda još niste čuli na šta troši novac jedan od najekscentričnijih holivudskih glumaca u Holivudu, a to je svakako Nikolas Kejdž (55).

 

Naime, iako je početkom 2000-ih bio jedan od najbogatijih glumaca u Holivudu i njegovo bogatstvo se procenjivalo na više od 150 miliona dolara, danas vrijedi sedam puta manje.

Zbog nevjerovatnih stvari koje je kupovao, a čija je cijena bila zaista vrtoglava, neko vrijeme je dugovao 7,5 miliona dolara poreza i morao je da rasprodaje imovinu kako bi to isplatio. Zato je brzo počeo da prihvata svaku ulogu koja mu se nudila.

Ali, kako je toliko novac nestao? Kako uopšte potrošiti tolike milione?

Jednostavno. Brzo. Na čudne stvari – vjerovatno bi rekao Kejdž! Ovo su najneverovatnije stvari koje je glumac kupio!

1. Četiri jahte i avion

Okej, ovo i nije toliko ludo. Veliki broj zvijezda ima nekakvu jahtu, nešto manji dio i avion. A Nikolas Kejdž svakako je velika filmska zvijezda, ali s velikim “apetitom”. Njemu je jedna jahta bila nedovoljna, pa je nabavio četiri. Nije htio neki mali bezvezni avion, već Gulfstream 1159A turbodžet, vrijedan nešto manje od 4 miliona dolara. Da stvar bude još bizarnija, Kejdž nije jahte kupovao jednu po jednu. Ušetao je u pedstavništvo i kupio četiri jahte po ceni od oko 18 miliona dolara.

2. Ukleta vila

Kad nešto decenijama važi za ukleto, onda je zaista teško to prodati. Nema baš puno ljudi na svijetu koji bi živjeli na takvom mjestu, pa je agent za nekretnine valjda nazvao jednog od rijetkih zainteresovanih za ovu vilu u Nju Orleansu, Nikolasa Kejdža, kojeg je kuća oduševila i kupio ju je na licu mjesta za 4,5 miliona dolara. Kuća je u prošlosti pripadala bogatoj robovlasnici koja je tamo mučila neposlušne robove. Ipak, ni Kejdž, koliko god blesav bio, nije dugo izdržao tamo. Dvije godine kasnije prodao ju je za 2,9 miliona. Ionako ju je kupio, kako je sam rekao, jer se nadao da će tamo uspjeti da napiše dobar horor, ali nikako nije stigao to da odradi.

3. Dva ostrva na Bahamima

Još jedna stvar o kojoj obični smrtnici mogu samo da sanjaju, a Kejdž je kupio dva. Ukupno je za njih izdvojio oko 7,5 miliona dolara. Tamo obožava da provodi ljeta.

4. Piramida grobnica

Iako nema previše godina, Kejdž je već smislio sve detalje svoje sahrane. Sebi je za 50. rođendan poklonio grobnicu u obliku piramide od tri metra. Na njoj stoji latinski natpis “Omni ab uno”, u prevodu – Sve iz jednog. Cijena nije poznata, ali strani mediji nagađaju da je iskeširao oko 300 hiljada dolara za mjesto i radove.

5. Krokodil i morski pas

U jednom od svojih 15 domova Kejdž je držao krokodile.

“Njegova kuća je kao zoološki vrt. Ima na desetine raznih životinja koje šetaju baštom”, ispričali su glumčevi gosti. A osim krokodila, odlučio je kako mu je potreban i morski pas, kojeg je držao u vodenom kompleksu, naravno u sklopu jedne od svojih 15 vila.

6. Lobanja mongolskog dinosaurusa

Nakon ovog događaja tanka je granica između Kejdžovih filmova i njegovog stvarnog života, zaključili su fanovi kad su saznali da mora da vrati lobanju mongolskog dinosaurusa vladi te države. Naime, Kejdž je na aukciji za 300.000 dolara kupio lobanju Tarbosaurusa. U nadmetanju je pobijedio Leonarda Dikaprija, kojeg je, iz nekog razloga, takođe zanimala lobanja. Ali Leo ima sreće što je nije kupio. Nekoliko godina kasnije, otkriveno je da je ta lobanja na aukciji bila ukradena, pa je glumac morao da je vrati.

7. Smanjene (odsječene) glave

Tsanse ili smanjene glave su, kako ih NationalGeographic opisuje, “odsječene i posebno pripremljene ljudske glave koje se koriste u ritualne svrhe ili kao trofeji”. Lov na glave odvijao se u mnogim dijelovima svijeta, ali je njihovo smanjivanje dokumentovano jedino u sjeverozapadnom dijelu Amazonske prašume. Zašto neko to želi da posjeduje, nikome nije jasno.

8. Dva evropska dvorca i 15 vila

Kad mu 15 raskošnih i skupih kuća koje je posjedovao više nije bilo dovoljno, kupio je dva dvorca – jedan u Njemačkoj 2006. godine po cijeni od 2,5 miliona dolara i u Milfordu u Engleskoj, koji ga je koštao skoro 9 miliona.

9. Ludački skupa kolekcija Superman stripova

Glumac, koji je umalo i “postao” Supermen, ponosni je vlasnik kolekcije stripova vredne 2,2 miliona dolara. Najviše je izdvojio za prvi broj Supermena, nešto manje od 150.000 dolara.

10. Hobotnica

Jedna od najluđih stavki koje je Kejdž kupio svakako je hobotnica od 150 hiljada dolara.

“Ona mi je pomogla da budem bolji glumac”, rekao je jednom Nikolas Kejdž.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender