02. 12. 2020.
Јutros nastavljeno gašenje požara na Romaniji

Јutros nastavljeno gašenje požara na Romaniji

Јutros nastavljeno gašenje požara na Romaniji

Gašenje požara na obroncima Romanije, koje je prekinuto sinoć, biće nastavljeno jutros, potvrđeno je za našu televiziju iz Civilne zaštite opštine Pale.

Rukovodilac Službe civilne zaštite Dragan Elek istakao je da, prema jutrošnjim informacijama sa terena požar nije proširen. Јutros bi, dodaje, rukovodioci šumskog gazdinstva trebalo da izađu na nakritičnija mjesta.

Helikopter Helikopterskog servisa Republike Srpske poletio je rano jutros u izviđanje terena na Romaniji, gdje je peti dan aktivan požar, rekao je Srni rukovodilac Službe Civilne zaštite opštine Pale Dragan Elek.

On navodi da se, prema jutrošnjim informacijama kojima raspolaže, požar nije proširio, ali da najveći problem predstavlja to što se vatra provukla na nekoliko mjesta uz stijene na drugu stranu, gdje nije pristupačno.

Elek je rekao da bi na najkritičnija mjesta trebalo da izađu rukovodioci Šumskog gazdinstva “Јahorina” i informacije pošalju u centralu.

– Situacija nije toliko strašna, jedino se bojimo da se ne pogorša kada sunce ogrije. Imamo zalihe vode na jezerima na Ravnoj planini, dobar vodozahvat na visini, iskusne pilote, veoma brz helikopter. Mislimo da će efekat biti dobar – kaže Elek.

Prema njegovim informacija, ako bude potrebe doći će i gazela iz helikopterskog servisa Republike Srpske da prebaci radnike koji bi pravili prepreke u šumskom predjelu, kao i helikopter Oružanih snaga BiH koji je juče gasio vatru.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender