04. 12. 2020.
Đoković najbolji sportista svijeta

Đoković najbolji sportista svijeta

Đoković: Nisam još za penziju, mentalno sam u prednosti nad Rafom i Rodžerom

Najbolji teniser sveta Novak Đoković uoči starta na Mastersu u Parizu kaže da osjeća da je u psihološkoj prednosti nad rivalima.

Novak Đoković je bio gost u emisiji autora Sirila Hanuna na “Kanalu +”, i tom prilikom je između ostalog pričao i o tome kako je kada se sastane sa Nadalom i Federerom.

Srpski teniser ima 16 Grend slem trofeja, četiri manje od Federera, a tri od Nadala, ali kada ga je novinar pitao da li osjeća da u duelima sa njima ima mentalnu prednost, odgovorio je potvrdno.

– Da, osjećam da je pomalo tako. Iznad svega, tako je prije početka meča, ne tokom njega. Kada igrate, koncentrisani ste samo na sljedeći poen, ali prije meča, da, osjćem da sam u prednosti – izjavio je Novak.

On u mečevima sa Federerom ima skor od 26:22, a sa Nadalom 28:26.

Đokovića su takođe pitali da li razmišlja o povlačenju, ali svjetski broj jedan je odgovorio da još nije u tom procesu i da ima i dalje velike motive.

– Iskreno, nisam obavezan da igram. Mogao bih sutra da okačim reket o klin ako to želim, jer sam prije svega otac dvoje divne djece, od kojih moj sin ima pet godina i pred polaskom je u školu, tako da bih svakako volio da provodim više vremena sa njima. Ipak, srećan sam što još igram, i dalje sam jako motivisan i spreman da igram za nove pobjede u ovom prelijepom sportu – zaključio je Đoković.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender