28. 11. 2020.
Dodik sa Hanom u Briselu

Dodik sa Hanom u Briselu

Dodik sa Hanom u Briselu

Članovi Predsjedništva BiH sastaće se u Briselu sa komesarom za evropsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Јohanesom Hanom.

Programom posjete predviđeno je da članovi Predsjedništva prisustvuju oproštajnoj večeri, koju za lidere Zapadnog Balkana priređuje visoka predstavnica za spoljne poslove i bezbjednosnu politiku i potpredsjednica Evropske komisije Federika Mogerini.

Formiranje vlasti vjerovatno će biti tema na oproštajnoj večeri sa Federikom Mogerini i drugim sastancima na visokom nivou u Briselu, izjavio je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

– Republika Srpska ima ozbiljnu štetu zbog neformiranja vlasti, ali niko ne treba da računa na to da nam je vlast toliko privlačna, da bismo urušli svoje osnovne principe. Srpska je protiv puta u NATO i tamo neće ni stići – ističe srpski član Predsjedništva BiH.

Upozorava da treba odbaciti uslovljavanje u procesu formiranja vlasti na nivou BiH i ako to potraje izvjesno vrijeme, dodaje, SNSD će javno reći da ne želi da bude dio vlasti.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender