23. 11. 2020.
Srbija: Uhapšeno 220 osumnjičenih za privredni i opšti kriminal

Srbija: Uhapšeno 220 osumnjičenih za privredni i opšti kriminal

Muškarac iz Bratunca uhapšen zbog prijetnji Vučiću i novinarima

Marinko Milošević (41) iz Bratunca uhapšen je zbog sumnje da je putem Fejsbuka prijetio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i uredniku i novinarki televizije “Hepi” Milomiru Mariću i Jovani Grgurević.

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske saopštilo je da M.M terete za  krivična djela ugrožavanje sigurnosti i nedozvoljeni promet oružja ili eksplozivnih materija. Osumnjičenog su uhapsili policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet.

“Postupajući po zahtjevu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, utvrđeno je da je M.M na društvenoj mreži Fejsbuk napravilo više objavama u kojima je uputio prijetnje predsjedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću i uredniku i novinarki televizije ‘Hepi’ Milomiru Mariću i Jovani Grgurević”, izjavila je načelnik Odjeljenje za odnose sa javnošću MUP-a Srpske Mirna Miljanović.

Prema njenim riječima, policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske, u saradnji sa Policijskom upravom Zvornik, izvršili su pretres objekata koje koristi lice lišeno slobode, odakle su izuzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa navedenim krivičnim djelima.

Sve aktivnosti se provode pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, dodala je Miljanovićeva.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender