04. 03. 2021.
Avion zbog magle nije sletio na banjalučki aerodorm

Avion zbog magle nije sletio na banjalučki aerodorm

Rajaner uvodi let Banjaluka-Frankfurt od februara

Avio-kompanija Rajaner saopštila je danas da otkazuje svoju zimsku rutu iz Frankfurt Hahna do Niša u Srbiji, koja je trebalo da počne od januara.
 

Ova je kompanija planirala da od 13. januara uvede redovnu liniju od Niša do aerodroma Frankfurt – Hahn sa dva leta nedjeljno, ali će avioni ove kompanije umjesto u Niš letjeti do Banjaluke, počevši od februara 2020. godine.

Rutu do Niša, koja je odobrena u Njemačkoj, blokirao je, tvrde u ovoj kompaniji, Direktorat za civilno vazduhoplovstvo Srbije, u korist monopola koji ima Er Srbija.

 – Žao nam je zbog iznuđenog otkzivanja naše rute zbog odluke direktorata Srbije da blokira transportna prava. Rajaner se izvinjava putnicima koji su namjeravali da koriste ovu rutu. Sa druge strane, posjetioci i putnici u BiH imaće novu korist od Rajanerovih niskih tarifa između Frankfurt Hahna i Banjaluke – rekao je David O Brajan iz ove kompanije.

Direktor Aerodroma Republike Srpske Milan Račić najavio je prije tri dana da bi sa banjalučkog aerodroma uskoro trebalo da bude uvedena još jedna avio-linija prema Evropskoj uniji.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender