04. 12. 2020.
Rekavice: 120 domaćinstava dobilo vodu

Rekavice: 120 domaćinstava dobilo vodu

Rekavice: 120 domaćinstava dobilo vodu

Izgradnjom nove vodovodne mreže na području Rekavica, za oko 120 domaćinstava, obezbijeđeno je stabilno vodosnabdijevanje, u okviru velikog plana čiji je cilj da u iduće tri godine 95 odsto sela u okolini Banje Luke bude pokriveno vodosnabdijevanjem iz gradskog vodovoda.

Vodovodni podsistem „Rekavice 1“ ovih dana je pušten u probni rad, a 120 domaćinstava koja su do sada imala velike probleme u snabdijevanju vodom, što je posebno bilo izraženo tokom ljeta, imaće stabilno vodosnadbijevanje – kazao je Petar Bilčar, načelnik Odjeljenja za komunalne poslove.

U okviru ovog projekta, za koji je iz gradskog budžeta izdvojeno više od 410.000 KM, izgrađena je nova distributivna mreža, pumpne stanice i rezervoari.

Bilčar dodaje da se izgradnja ovog podsistema pokazala kao vrlo dobro rješenje ne samo zbog potrošača koji nisu imali redovno vodosnabdijevanje, već i kao preduslov za bolje vodosnabdijevanje potrošača u Donjim Kolima, koji, takođe, imaju jako slabo snadbijevanje vodom.

Kako bi bio riješen i taj problem, već se radi na projektnoj dokumentaciji za proširenje mreže i izgradnju rezervoara „Donja Kola“ koji će obezbijediti kontinuirano snabdijevanje potrošača u vodovodnom sistemu Banjica, nizvodno od Rekavica prema Donjim Kolima – naglasio je Bilčar.

Kako je planirano, u roku od tri godine biće izgrađena nova, velika mreža vodovoda po rubnim gradskim i seoskim područjima. Radovi na realizaciji ovog projekta započeli su nedavno, početkom izgradnje mreže od 56 kilometara novih vodovoda, u što će tokom ove i iduće godine biti uloženo 7,8 miliona KM. Po okončanju ovog projekta, uslijediće još dvije faze ovog posla, a kompletan posao bi trebalo da bude završen u roku od tri godine.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender