28. 11. 2020.
Od danas obavezna zimska oprema za vozila

Od danas obavezna zimska oprema za vozila

Besplatno prekontrolišite automobil za vožnju u zimskim uslovima

Auto-moto savez Republike Srpske i auto-moto društva danas pokreću veliku republičku preventivnu kampanju besplatne kontrole tehničke ispravnosti vozila.

Kampanja pod nazivom “Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima 2019.” počinje u 9.00 časova u krugu AMD “Krajina” u Banjaluci, saopšteno je iz AMS Srpske.

Vozači će moći da obave besplatnu kontrolu tehničke ispravnosti vozila u krugu tog AMD u naselju Lazarevo danas i sutra od 9.00 do 15.00 časova, a u srijedu, 6. novembra, od 9.00 do 14.00 časova, navodi se u saopštenju.

“Cilj kampanje jeste povećanje ukupnog stepena bezbjednosti u saobraćaju i smanjenje broja saobraćajnih nezgoda koje nastaju zbog nepravilne pripreme vozila za zimske uslove vožnje i načina vožnje u zimskim uslovima”, ističu iz AMS.

U saopštenju se dodaje da će kampanja trajati do 29. novembra i sprovodiće se na području 33 lokalne zajednice širom Srpske, a podršku njenoj realizaciji pružiće Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske i društveno odgovorna kompanija “Optima grupa”.

AMS Republike Srpske obavještava sve vozače da je od 1. novembra na svim vozilima u Srbiji obavezno posjedovanje zimske opreme, dok je u Republici Srpskoj, odnosno u BiH, zimska oprema obavezna od 15. novembra.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender