23. 06. 2021.
Bačen u kontejner kao beba, danas vodi firmu od 62 miliona dolara

Bačen u kontejner kao beba, danas vodi firmu od 62 miliona dolara

Bačen u kontejner kao beba, danas vodi firmu od 62 miliona dolara

Priča o napuštenoj bebi koja je odrasla u uspješnog preduzetnika, inovatora i filantropa inspirisala je mnoge na društvenim mrežama.

Fredi Figers (30) trenutno je CEO 62 miliona dolara vrijedne firme koju je osnovao dok je još bio tinejdžer. Osim toga, vlasnik je četiri patenta, a tehnologijom se bavi otkako je bio dijete.

Fredi je rođen u Kvinsiju (Florida) i majka ga je ostavila u kontejneru ubrzo nakon rođenja. Nejtan i Beti Figers udomili su ga kad je bio star samo dva dana, piše Bored Panda.

Sada osnivač i izvršni direktor firme Figgers Communication, Figers se bavi tehnologijom od svog djetinjstva. Kad je imao devet godina, dobio je prvi računar koji je sam popravio. Sa 12 godina već je radio kao računarski tehničar, a tri godine kasnije osnovao je i računarsku firmu.

Kad je njegovom usvojiocu dijagnosticiran Alchajmer, napravio mu je patike s ugrađenim GPS signalom i mogućnošću dvosmjerne komunikacije. Program je prodao firmi iz Kanzasa za 2,2 miliona dolara.

Godinu dana kasnije, novac je uložio kako bi pokrenuo Figgers Communication, danas najveću telekomunikacijsku firmu u vlasništvu jednog Afroamerikanca.

Sa 24 godine Figers je već napravio i dizajnirao 80 programa, a osim nevjerovatnog uma i radne etike, krasi ga i zlatno srce – uzor je u svojoj zajednici; sponzoriše programe za mlade, nudi stipendije školarcima i studentima, plaća račune penzionerima…

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender