23. 01. 2021.
Crnogorci popili više od 70 miliona evra lijekova

Crnogorci popili više od 70 miliona evra lijekova

Rusi traže dozvolu za promet tri lijeka u BiH

Ruski proizvođači podnijeli su zahtjeve za dobijanje dozvole za stavljanje u promet svoja tri lijeka na tržište BiH i ta procedura je u toku, potvrdili su u Agenciji za lijekove i medicinska sredstva BiH.

U ovoj agenciji nisu otkrili o kojim lijekovima i proizvođačima je riječ, navodeći da su to službene informacije o kojima se može govoriti tek kada pomenuti lijekovi dobiju dozvole za stavljanje u promet na tržište BiH. Direktor Fonda zdravstvenog osiguranja RS Dejan Kusturić izjavio je da je od velikog značaja to što su ruske farmaceutske kompanije pokazale zainteresovanost za ovdašnje tržište, te da očekuje saradnju i od Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH kako bi one dobile dozvolu za promet na tržištu BiH.

– Riječ je o farmaceutskim kompanijama koje lijekovima snabdijevaju ogromno tržište i ostvaruju izuzetne rezultate, posebno kada je riječ o efikasnosti liječenja – istakao je Kusturić.

Prema njegovim riječima, uvođenje ruskih farmaceutskih kompanija na domaće tržište podrazumijevaće i bolju snabdjevenost tržišta lijekovima.

(glassrpske)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender