30. 11. 2020.
Akcija “Kamel”:  Osumnjičenima za dilovanje droge jednomjesečni pritvor

Akcija “Kamel”: Osumnjičenima za dilovanje droge jednomjesečni pritvor

Srpski kriminalci vole hrvatske zatvore: Lepoglava u odnosu na Zabelu odmaralište

Ubice i razbojnici iz Srbije često rade u Hrvatskoj jer im je plijen veći, a ukoliko ih uhapse, kazne su blaže i uzlovi u zatvorima bolji nego u Srbiji.

Kako prenosi portal 24sata.hr, mnogi kažu da je najstroži hrvatski zatvor Lepoglava u poređenju sa Zabelom kod Požarevca, odmaralište.

U hrvatskim zatvorima trenutno se nalazi 127 državljana Srbije – 83 statusu istražnog zatvorenika i 44 u statusu zatvorenika, navodi portal i dodaje da sukoba po nacionalnoj osnovi u zatvorima nije bilo.

U hrvatskom Ministarstvu pravosuđa tvrde da nije bilo napada ni na Srbe, osuđenike za ratne zločine.

“Oni izdržavaju kaznu zatvora u uslovima koji onemogućuju, odnosno sprečavaju sukobe ili napade po nacionalnoj, ali i po bilo kojoj drugoj osnovi, pa se vodi računa o stanju bezbjednosti svakog pojedinog zatvorenika”, navode u Ministarstvu.

Kako se navodi, u jednom zatvoru je i Nikola Rgić, obožavalac Željka Ražnatovića Arkana, čiji lik ima istetoviran na leđima, a koji je osuđen na tri godine i devet mjeseci zbog razbojništva, krađa i prevara.

U zatvorima se sklapaju i prijateljstva – Zdravko Mamić je na jednoj od svojih konferencija za novinare spomenuo da mu je cimer u Remetincu bio Aleksandar Tasić, član Pink Pantera, koji mu je u kantinu redovno slao novac.

Tasić je bio dio šestorke iz Srbije, Crne Gore i BiH koja je u junu 2015. u Zagrebu planirala pljačku blindiranog kombija, ali su uhapšeni prije nego što su naoružani krenuili u akciju

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender