02. 03. 2021.
Uhapšen muškarac koji je pucao u snahu

Uhapšen muškarac koji je pucao u snahu

Bjegunac ubo komšiju policajca nožem

Čedomir Prodanović (72) iz mjesta Papraća kod Šekovića uhapšen je zbog sumnje da je nožem u stomak ubo komšiju Aleksu Vukašinovića (59) ispred njegove kuće.

Vukašinović, koji je aktivni policajac ali u trenutku kada je napadač nasrnuo na njega nije bio na dužnosti, prevezen je vozilom hitne pomoći u zvorničku bolnicu, gdje je operisan. Juče je bio stabilno.

– Pacijent je primljen sa ubodnom ranom na stomaku. Nakon operacije smješten je u šok sobu, a biće zadržan na bolničkom liječenju – potvrdili su u bolnici.

Ranjavanje se desilo u ponedjeljak oko 8.30 časova kada se Vukašinović vraćao iz prodavnice. Njega je sačekao Prodanović, koji živi u kući preko puta. Napadač je ranije osuđen zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih naprava, ali nije izdržao kaznu pa je za njim Osnovni sud u Vlasenici raspisao potjernicu u oktobru.

Supruga ranjenog Vukašinovića, Radinka ispričala je da je Prodanović prvo počeo da viče na njenog muža i da mu prijeti.

– To nije bilo ništa novo jer je komšija Čedo to redovno radio. Nisam mislila da će ga povrijediti. Međutim, kada sam izašla iz kuće, vidjela sam mog Aleksu u krvi – kazala je Vukašinovićeva.

Ispričala je da je Prodanović mnogima prijetio kada popije i da su ga bezbroj puta prijavljivali, ali da koristi od toga nisu imali. Išla je, kako kaže, i u policiju i u sud, ali niko nije reagovao na molbe mještana.

– Prošle godine je našim gostima koji su došli na slavu i parkirali automobile ispred kuće htio da zapali vozila. Niko u komšiluku nije imao mira pored njega. Ne mogu reći da je bio loš čovjek dok je bio trijezan, ali češće je bio pijan – kazala je potresena žena.

Kako su ispričali mještani, prije nekoliko godina je  poginula Prodanovićeva supruga, a on je od tada počeo da pije. Ostao je da živi sam, jer su mu se djeca odselila u Beograd. Oni su, prema riječima žitelja Papraće, dolazili s vremena na vrijeme i pokušavali da riješe nesuglasice sa komšijama, ali čim bi otišli, njihov otac bi nastavio po starom, da maltretira sve oko sebe.

Iz Policijske uprave Zvornik je saopšteno da je napadač uhapšen i da će motiv napada biti utvrđen istragom.

Spasilac

Policajac Aleksa Vukašinović prije dvije godine spriječio je A. K. (33) u Odžacima kod Šekovića da se objesi.

– Nakon saznanja da žena hoće da se ubije, otišao sam do kuće u kojoj je živjela, a njen sin je sa balkona vikao da je otišla u šumu sa konopcem. U autu sam slučajno imao čakiju pa sam je ponio sa sobom. U posljednji čas sam presjekao konopac – izjavio je Vukašinović i dodao da je prava sreća što se lijeva ruka žene zaglavila u omču ispod vrata te je uspio na vrijeme da reaguje.

(glassrpske)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender