23. 11. 2020.
Pojačana kontrola hotela i apartmana

Pojačana kontrola hotela i apartmana

Pojačana kontrola hotela i apartmana

Uoči novogodišnjih praznika, gradski inspektori intenzivno kontrolišu uslove smještaja u hotelima, hostelima, motelima kao i u individualnim objektima koji su u ponudi kao opcija “stan na dan”.

Načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove Janko Kecman, ističe da je osnovni cilj ovih kontrola provjera da li su gosti prijavljeni kao i kontrola samih uslova u smještajnim kapacitetima.

“Kontrolišemo sanitarne uslove u sobama i apartmanima koji su u ponudi gostima, imajući u vidu povećan broj turista tokom novogodišnjih praznika. Takođe, intenzivirana je i kontrola ispravnosti hrane u restoranima, pogotovo u onima koji drže brzu hranu”, navodi Kecman.

On dodaje da na terenu intenzivno rade sanitarna, zdravstvena i inspekcija za hranu, u uskoj saradnji sa Komunalnom policijom. Kecman naglašava da se, zbog praznika, dužna pažnja poklanja i prevenciji upotrebe petardi i drugih pirotehničkih sredstava.

“Još jednom apelujemo na sve naše sugrađane da tokom praznike ne upotrebljavaju pirotehnička sredstva, jer mogu dovesti u opasnost i sebe i druge, ali i napraviti materijalnu štetu”, zaključuje Kecman.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender