26. 11. 2020.
Širom Srpske doček Pravoslavne nove godine

Širom Srpske doček Pravoslavne nove godine

Ovakvo vrijeme nas čeka u najluđoj noći

Tokom noći sa 31. decembra na 1. januar u Srpskoj će biti oblačno i suvo, dok će se u novogodišnjoj noći temperatura u nižim krajevima kretati od minus četiri do nula, a na planinama do minus šest stepeni.

Podaci Hidrometeorološkog zavoda RS pokazuju da će 31. januara ujutru biti pretežno vedro i veoma hladno vrijeme, u većini predjela sa mrazom i temperaturama ispod nule.

– Jedino će na istoku i u centralnim predjelima biti prolazne lokalne oblačnosti. Tokom dana će biti sunčano, a poslijepodne dolazi do postepenog povećanja oblačnosti koje dolazi sa sjeverozapada, uz, i dalje, suvo vrijeme. Jutarnja temperatura će se kretati od minus šest do minus dva, na planinama minus 13, a najviša dnevna od nula do četiri,  na jugu koji stepen više, a na planinama od minus četiri do nula stepeni – kaže meteorolog Božidar Perovanović.

U srijeda ujutru, u većini krajeva RS, biće oblačno, suvo i hladno. Tokom dana će doći do kidanja oblačnosti, a biće i sunčanih intervala, najviše na sjeveru, a manje na jugu.

– U planinskim krajevima, na istoku i u centralnim krajevima uz pojavu slabe susnježice. Jutarnja temperatura će biti od minus četiri do minus jedan, na jugu oko dva stepena, na planinama minus šest stepeni. Dnevna će se kretati od minus dva do tri, na jugu koji stepen više, a na planinama oko minus tri stepena – kaže Perovanović.

Možete da nas pratite i na Facebook stran
Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender