01. 12. 2020.
Letovi ka svim destinacijama iz Banjaluke po cijeni od 9,99 evra

Letovi ka svim destinacijama iz Banjaluke po cijeni od 9,99 evra

Nove destinacije vjetar u leđa

Na pistu u Mahovljanima tokom prošle godine sletjelo je i sa nje se vinulo u oblake oko 150.000 putnika čime su se “Aerodromi Republike Srpske” približili svjetskim trendovima u avio-saobraćaju, a još veći napredak ovo preduzeće očekuje otvaranjem novih destinacija.

Istakao je to vršilac dužnosti direktora “Aerodroma RS” Milan Račić sumirajući rezultate u 2019. i dodajući da je godina bila dobra te da očekuje pozitivan rezultat na završnom računu. 

– Najveći izazovi u protekloj godini bili su finansijski. U martu smo zaposlili 17 novih radnika, a na naplatu su stigli i puni anuiteti kredita prema Investiciono-razvojnoj banci (IRB) RS, tako da je pravovremena isplata rata i plata radnika ključna. Povećanjem broja destinacija i putnika u ovoj godini očekujemo i veće prihode što će znatno olakšati poslovanje – rekao je Račić. 

On je podsjetio da će od februara zahvaljujući nastavku saradnje sa “Rajanerom” krenuti let do Frankfurt Hana, dok će 30. marta na pistu u Mahovljanima sletjeti prvi avion iz Beča. Iako se o novim destinacijama konstantno pregovara, Račić ne otkriva do kojih će još metropola, osim ranije uspostavljenih linija do Berlina, Memingema i Brisela,  putnici sa banjalučkog aerodroma moći letjeti u ovoj godini.

Račić je rekao da očekuje i ovog ljeta čarter letove do Turske i Grčke, za koje je i prošle godine vladalo veliko interesovanje. 

Pred ovim preduzećem su i brojni poduhvati jer s obzirom na to da se aerodrom iz dana u dan razvija aerodromska zgrada postaje pretijesna. Osim toga, naglasio je Račić, do proljeća bi trebalo da bude završen kargo objekat, koji će “Aerodromima RS” omogućiti nove poslove i dodatne prihode.

– Izgradnja objekta je bila obustavljena, ali su nedostaci otklonjeni što su potvrdili i vještaci. Inspekcija je poništila rješenje o zabrani i s prvim lijepim danima poslije praznika očekujemo nastavak radova – istakao je Račić. 

Naglasio je da će prioritet u ovoj godini biti i rješavanje imovinsko-pravnih poslova, s obzirom na to da se oko aerodroma nalazi dosta zemljišta za koje je preduzeće zainteresovano. 

– Turistička promocija takođe mora biti u fokusu našeg poslovanja, jer je turizam veoma važna grana privrede, a saobraćaj, bez obzira da li je drumski, vodeni, željeznički ili vazdušni, samo je uslužna djelatnost u toj priči – naglasio je Račić.
   

Podrška

Milan Račić ističe da je za uspješno poslovanje veoma važna podrška republičkih institucija.

– Imamo veliku podršku Vlade RS, te i dalje dobijamo 1,9 miliona maraka subvencija na godišnjem nivou. Osim toga, možemo se pohvaliti i izuzetnom saradnjom sa gradom Banjaluka – istakao je Račić.

(glassrpske)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender