02. 12. 2020.
Kriza na Bliskom istoku ne može uticati na Republiku Srpsku

Kriza na Bliskom istoku ne može uticati na Republiku Srpsku

Kriza na Bliskom istoku ne može uticati na Republiku Srpsku

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ocijenio je da kriza na Bliskom istoku ne može uticati na Republiku Srpsku, koja će ostati mirna i stabilna.

“Republika ima dovoljno potencijala da osigura svoj mir i stabilnost. Mi smo izvan bilo kakvog konflikta te vrste i ne želimo u tome da učestvujemo”, poručio je Dodik.

On je novinarima u Banjaluci rekao da bi kriza mogla eskalirati i izazvati veće posljedice, ali vjeruje da će biti izbjegnuti masovni ratni sukobi.

Dodik: Ponosni na stvaranje i postojanje Srpske

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da građani Republike Srpske imaju mnogo razloga da budu ponosni na stvaranje i postojanje Srpske, iza koje je najteži period.

“Prošli smo najteže vrijeme, ratno i poratno, kada smo morali da se politički uporno borimo za status koji je bio značajno ugrožen. Skrnavljenje Republike je zaustavljeno i namjeravamo da vratimo njene ustavne pozicije onako kako je napisano u Dejtonskom mirovnom sporazumu. To će određivati sve naše političke aktivnosti u narednom vremenu. Vjerujem da smo okupljeni oko toga”, istakao je Dodik.

On je poslije polaganja vijenaca na Spomenik poginulim borcima Vojske Republike Srpske u Banjaluci rekao novinarima da su danas institucije Srpske stabilne, kao i njena ekonomija, te da je broj zaposlenih najveći ikada, a povećane su i plate.

“To je dobar trend i kretanje u dobrom smjeru”, ocijenio je Dodik.

On je upozorio da postoji mnogo onih kojima smeta Republika Srpska.

“Oni su u neposrednom okruženju i moramo da svakodnevno ostanemo posvećeni Republici. Mi koji smo na javnim funkcijama kao stražari svaki dan moramo da vodimo računa o činjenici da mnogi u okruženju ne žele da nas vide. Mi postojimo zbog nas, a ne da bismo iritirali druge. Druge pozivamo na mir i saradnju, koji treba da obilježe vrijeme koje dolazi”, naglasio je Dodik.

On je građanima poželio da sutra dostojanstveno proslave Dan Republike.

“Srpska je naša država koja je stvorena sa težnjom da bude nezavisna. Dejtonski mirovni sporazum je napravio drugi okvir i mi smo danas u političkoj borbi za status Srpske. Srećna Republika Srpska svima!”, rekao je Dodik.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender