12. 07. 2020.
Svečano proslavljen Dan Republike Srpske

Svečano proslavljen Dan Republike Srpske

Svečano proslavljen Dan Republike Srpske

Predajom raporta i uz odobrenje predsjednika Republike Srpske počeo je svečani defile povodom 9.januara. Više od 2000 učesnika prošlo je Trgom Krajine u čast Republike Srpske. Sa najviše isčekivanja ispraćeni su ešaloni MUP-a Republike Srpske. Po prvi put od formiranja marširali su i pripadnci Žandarmerije a pjesma pripadnika Specijalne antiterorističke jedince odjekivala je Banjalukom.

Ništa manje pažnje nisu privukla ni vozila MUP-a Republike Srpske koja su činila jedan od ešalona. Baš kao i prošle godine terenskim vozilom Despot građani su bili odušvljeni posebno jer ih je ovaj put bilo više nego lani.

I trideset tri ešalona civilnog sektora prošli su Banjalukom. Ove godine su studenti Republike Srpske otvorili defile odmah iza njih  prošli su veterani, ratni vojni invalidi, pripadnici civilne zaštite, članovi mnogih sportskih klubova kao i predstavnici nekoliko preduzeća.

Dan Republike Srpske dan je našeg zajedništva poručila je to predsjednica Željka Cvijanović. Kako kaže to je dan kada obilježavamo veliku slobodu zahvaljujući onima koji su dali život za Republiku Srpsku.

“Mi smo svaku bitku izdržali zato što volimo, živimo, radimo, djelujemo i radimo sve ono štoje u interesu za RS za našu Republiku Srpsku koja nikome ne treba smetnja”, izjavila je Željka Cvijanović, predsjednik Republike Srpske.

Stvorena u miru, branjena u ratu odbranjena u ovom vremenu, Republika Srpska je danas na ponos svih nas kaže srpski član Predsjedništva Milorad Dodik. Bez države nema slobode a Srbi danas imaju svoje dvije države poručuje Milorad Dodik.

“Ono što mi moramo raditi jeste da obilježavamo i slaimo naš dan, ovo je naš dan naša proslava naša Republika Srpska i ovdje imamo namjeru da gradimo živor za nas upravo po mjeri slobode za nas da to bude mjera slobode i za sve druge ljude, neka živi Republika Srpska neka živi Srbija”, rekao je Milorad Dodik, Srpski član Predsjedništva BiH.

Ni građani nisu krili svoje oduševljenje. Kažu rodjendan Republike Srpske veliki je praznik.

“Današnji dan je veliki praznik ovdje je jako sređeno sve je na svom mjestu da se čovjek zadivi. Danas je sve izvanredno  svih do sada puta ali danas je izvanredno na istom sam mjestu kao i prošle gdne tako sam i ove. Sve mi je prelijepo kao i Božić, Božić i Srpska Republika nema razlike. Fino je lijep praznik da nas je i više sa nas svake godine više bude”, smatraju građani.

Preletom helikoptera i Maršom na Drinu svečani defile je završen. A sad već tradicionalno povodo 9. januara čula se i pjesma “Pukni zoro”.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender