19. 06. 2021.
Snažna eksplozija u Sarajevu

Snažna eksplozija u Sarajevu

Uhapšen Marko Trifković, dovodi se u vezu s ubistvima policajaca MUP-a KS

Marko Trifković zvani Žiža uhapšen je jutros u Palama zbog više teških krivičnih djela u BiH, a dovodi se u vezu i sa ubistvom sarajevskih policajca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, potvrđeno je “Nezavisnim”.

Njega su, kako saznajemo, uhapsili pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u saradnji s pripadnicima MUP-a RS i za njim je bila raspisana potraga.

Kako nam je potvrđeno, biće pretresni i objekti koje koristi.

Luka Miladinović, portparol SIPA,  za “Nezavisne” je potvrdio da je jutros  na području Pala u saradnji sa pripadnicima MUP-a RS uhapšena jedna osoba za kojom je bila raspisana potraga.

“Uhapšeno lice se dovodi u vezu s više krivičnih djela i trenutno je u prostortijama SIPA na kriminalističkoj obradi. Zasad ne možemo govoriti o detaljima”, rekao je Miladinović.

Podsjetimo, Trifković je jedan od osumnjičenih u okviru najopsežnije optužnice protiv organizovane kriminalne grupe, čijih se 27 pripadnika terete za organizovani kriminal u vezi s krađama automobila.

Optužnica iz juna 2018. se odnosi na krijumčarenje i dalju prodaju, izmjenu identifikacionih oznaka, iznuđivanje otkupa ili rastavljanje u dijelove za dalju prodaju, uglavnom skupocjenih motornih vozila, ukradenih od građana u Kantonu Sarajevo, u Istočnom Sarajevu i drugim krajevima BiH.

Među optuženih 27 osoba su, pored Trifkovića, bili: Danilo Cicović, Vladimir Krsmanović Kršo, Srećko Trifković, Srećko Mandić, Slaven Dakić Žućo, Tomislav Petrović zvani Tomo, Njegoslav Milinković Ljutan, Bojan Košarac Čavra, Enis Mandal, Miroslav Pajić i Sreto Pajić Srećko.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender