10. 07. 2020.
Đukanović: Ponovo smo pobijedili na izborima

Đukanović: Ponovo smo pobijedili na izborima

Đukanović: Dodikova odluka ne budi nikakav hir kod mene

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović je u intervjuu za “RTCG” u emisiji “Teleskopija” govorio o brojnim temama, te prokomentarisao i izjavu i odluku srpskog člana Predsjedništva Bih Milorada Dodika da bude protiv njegove posjete BiH.

“Ponekad mi se čini da Srbija svoju državnu politiku nije prilagodila novoj okolnosti kada je Crna Gora postala nezavisna. I dalje pokušava da vodi računa o Srbima u drugim državama, nego o građanima Srbije. Govorom najdobronamjernije. Mislim da je vrijeme da se zastane i preispita šta su stvari prioriteti Srbije i njenih građana, ali tu stajem. Svi bi se u regionu trebali preispitati ukoliko bi se jedan neprimjeren odnos nastavio da osnažimo imunitet”, kazao je Đukanović.

Na pitanje kako komentariše odluku i potez člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, kazao je:

“Pa šta da vam kažem. Ta vijest najviše govori o tom jednom problemu u kojem se nalazi država BiH. To kod mene ne budi nikakav hir, nego produbljuje brigu koju imam; šta se može uraditi da BiH postane funkcionalnija nego što jeste i da može ovakve odluke donijeti bez paralisanja. Mnogo je paradnih odluka, mnogo je odluka kojima se pravi predstava za javnost, ali se zaboravlja da te predstave koštaju”.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender