02. 08. 2021.
MUP RS: DNS da dostavi dokaze o navodnim propustima u istrazi

MUP RS: DNS da dostavi dokaze o navodnim propustima u istrazi

54 osobe u RS prekršile mjeru zabrane kretanja

Zbog nepoštovanja Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srpske kojom je zabranjeno kretanje lica sa navršenih 65 godina života i više, kao i zabrane kretanje svim licima na javnim površinama u vremenu od 20,00 do 05,00 časova, u protekla 24 časa sankcionisano je 53 građana u Republici Srpskoj.
Podsjećamo, od ove zabrane su izuzeta lica kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada (obrazac potvrde može se preuzeti na www.vladars.net i www.mup.vladars.net) i lica kojima MUP RS izda dozvolu za kretanje (potvrda za licima koji nemaju poslodavca, a koja se obrate nadležnoj policijskoj stanici izkazajući potrebu za nesmetanim kretanjem).

Evidentirano je jedno lice koja je prekršilo izrečenu mjeru izolacije i kojem je uručen prekršajni nalog, kao i jedno krivično djelo protiv zdravlja ljudi:

-U 22,00 časova prijavljeno je Policijskoj stanici Gradiška da je objekat Republičkog karantina GP Gradiška samovoljno napustio A. D. iz Prnjavora, kojem je 06.04.2020. godine prilikom ulaska u BiH i RS, Rješenjem Republičke uprave za inspekcijske poslove RS određena mjera smještaja u karantin, u trajanju od 14 dana. Obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji se izjasnio da u konkretnom slučaju postoje elementi KD „Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemijeˮ, te da se lice pronađe i smjesti pod nadzor u opštinski karantin Prnjavor, a da se po kompletiranju predmeta protiv lica podnese izvještaj.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj, a kojim se propisuju vanredne mjere u cilju prevencije širenja virusa korona „SARS-CoV-2“ i „COVID-19“ bolesti na teritoriji Republike Srpske.

[adkingpro banner=”98241”]

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender