30. 10. 2020.
BMW-om bježao od policije, prijetio tokom hapšenja

BMW-om bježao od policije, prijetio tokom hapšenja

BMW-om bježao od policije, prijetio tokom hapšenja

Laktaška policija i Jedinice Žandarmerije uhapsili su M.Z., vozača BMW-a X6, nakon što se oglušio o policijsku naredbu da se zaustavi i nakon što je ometao policijske službenike u radu.

U saopštenju Policijske uprave Banjaluka se navodi da su sinoć oko 22.20 časova u mjestu Jakupovci, policijski službenici uočili vozilo marke BMW X6, te su istom izdali jasan svjetlosni znak da se zaustavi. Isti se oglušio, te je nastavio kretanje vozilom.

“Nakon izvjesnog vremena vozilo je uočeno u mjestu Glamočani, gdje je policijski službenik ponovo pokušao zaustaviti vozilo, međutim vozač istog se naglo okreće prema službenom vozilu, te je na taj način ugrozio policijske službenike i onemogućio da ga zaustave, a zatim se udaljio u nepoznatom pravcu”, stoji saopštenju.

Pijan prijetio policajcima tokom hapšenja

M.Z. je iste večeri oko 22.40 pronađen na adresi stanovanja, te je uhapšen, a kako se saopštili iz policije, za vrijeme hapšenja upućivao je prijetnje i pogrdne rječi policijskim službenicima.

Dodaje se da je kod njega utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 1,83g/kg i da je uhapšen zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo “sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje” i prekršaje “ograničenje kretanja na određenom prostoru” iz oblasti Zakona o javnom redu i miru, “vožnja pod uticajem alkohola” i “nepostupanje po naređenju policijskog službenika prilikom regulisanja saobraćaja” iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

PU Banjaluka: Policijski čas prekršile 34 osobe

U protekla na 24 časa na području koje operativno pokriva Policijska uprava Banjaluka, zbog nepoštovanja Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja lica kojom je zabranjeno kretanje lica sa navršenih 65 godina života i više, kao i zabrane kretanje svim licima na javnim površinama u vremenu od 20 do 5 časova, sankcionisane su 34 osobe.

Prekršajno je sankcionisano 19 građana koji nisu poštovali Zaključak Republičkog štaba o zabrani kretanja u dane vikenda izvan mjesta njihovog prebivališta/boravišta a koji se odnosi na period subotom od 12 časova do nedjelje u 18 časova.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender