10. 07. 2020.
Google Play dodaje aplikacije odobrene od strane nastavnika

Google Play dodaje aplikacije odobrene od strane nastavnika

Google Play dodaje aplikacije odobrene od strane nastavnika

Budući da toliko dece ne dolazi u škole i provodi više vremena na svojim uređajima, Google želi da pomogne roditeljima da pronađu sadržaje prilagođene deci. Kompanija je juče počela da pušta nov Kids tab na Google Play-u sa aplikacijama „odobrenim od strane nastavnika“.

Svaka aplikacija se ocjenjuje faktorima poput primjerenost uzrasnom dobu, kvaliteta iskustva i obogaćivanja, a roditelji mogu brzo da pregledaju te ocjene prije nego što ih preuzmu.

Google takođe uvodi značku „odobrenu od strane nastavnika“, tako da čak i ako pretražujete izvan Kids taba, moći ćete da pronađete aplikacije koje su nastavnici ocenili. Google sarađuje sa nastavnicima posljednjih nekoliko godina na stvaranju zabavnih i obrazovnih aplikacija, a konsultovao se sa stručnjacima za obrazovanje iz institucija poput Harvard’s Graduate School of Education i Georgetown University.

„Vjerujemo učiteljima da će obogatiti našu djecu dok su u školi i zahvalni smo što su podijelili svoje znanje kako bi ocijenili aplikacije koje djeca koriste i kada nisu u školi“, napisao je Google u postu na blogu.

Google pokreće Kids tab ranije nego što je planirano, rekavši da je dobio pozitivne povratne informacije i da bi mogao da bude posebno koristan sada. Google kaže da dodaje sadržaj što je brže moguće, ali u međuvremenu možda nećete vidjeti neke svoje omiljene aplikacije. Kids tab počinje da se pojavljuje širom SAD-a tokom narednih nekoliko dana, a širiće se na internacionalnom nivou u narednim mesecima.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender