14. 07. 2020.
Studenti će moći koristiti Srednjoškolski dom Banjaluka

Studenti će moći koristiti Srednjoškolski dom Banjaluka

Studenti će moći koristiti Srednjoškolski dom Banjaluka

Prostorije JU “Srednjoškolski dom” Banjaluka ustupaju se za potrebe smještaja studenata do početka školske 2020/2021 godine koji polažu ispite na visokoškolskim ustanovama, saopšteno je nakon sjednice Republičkog štraba za vanredne situacije.

“Prilikom boravka studenata potrebno je primjenjivati sve zdravstvene preporuke Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske. Za realizaciju ovog zaključka zadužuje se direktor JU „Srednjoškolski dom“ Banjaluka, Ministarstvo prosvjete i kulture i Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo”, navedeno je u saopštenju.

Republički štab za vanredne situacije donio je danas i Zaključak o odobravanju korištenja ustanova studentskog standarda za smještaj studenata.

  1. Odobrava se upotreba ustanova studentskog standarda, u kojima nema smještenih lica pozitivnih na korona virus, za smeštaj studenata u cilju izvršenja njihovih obaveza na visokoškolskim ustanovama u Republici Srpskoj.
  2. Ustanove studentskog standarda koje će se, u skladu sa osnovnom namjenom, koristiti za smještaj studenata su:

1) ЈU Studentski centar Nikola Tesla Banja Luka – Paviljon 2,

2) ЈU Studentski centar Zvornik,

3) ЈU Studentski centar Pale,

4) ЈU Studentski centar u Lukavici,

5) ЈU Studentski dom Foča.

  1. Zadužuju se ustanove iz tačke 2. ovog zaključka da preduzmu sve neophodne radnje kako bi u što kraćem roku smještajne kapacitete prilagodile osnovnoj namjeni i stavile na raspolaganje studentima u cilju njihovog boravka.
  2. Ustanove iz tačke 2. ovog zaključka su dužne obezbjediti da se prilikom boravka studenata u ustanovama primjenjuju sve zdravstvene preporuke Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske i Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske kako bi se osigurao najveći stepen zdravstvene zaštite studenata.
  3. 3a realizaciju ovog zaključka zadužuju se ustanove studentskog standarda i Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo.
  4. Nadzor nad sprovođenjem ovog zaključka obavljaju nadležni inspektori u sastavu Republičke uprave za inspekcijske poslove.
  5. Ovaj zaključak stupa na snagu danom donošenja.
Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender