04. 06. 2020.
Kontakt saznaje: Istina o sastanku Veljovića i Božovića

Kontakt saznaje: Istina o sastanku Veljovića i Božovića

Kontakt saznaje: Istina o sastanku Veljovića i Božovića

Crnogorski portal “Analitika”, inače blizak kamarili Mila Đukanovića, je danas prenio vijest da je direktor policije Crne Gore Veselin Veljović realizovao sastanak sa srpskim ambasadorom u Podgorici Vladimirom Božovićem, tokom kojeg je kako navode, bilo riječi o saradnji policije Crne Gore i Srbije na planu lišavanja slobode organizovanih kriminalnih grupa koje se bave trgovinom narkoticima.


Međutim, kako saznajemo od osoba iz Veljovićevog kabineta, stvarni razlozi za sastanak sa Božovićem nemaju veze sa saradnjom policija dviju država. Prema tim saznanjima, stvarni razlog sastanka je nastojanje Božovića da “ispegla” situaciju koja se dogodila prije nekoliko dana, a koja predstavlja čistu sramotu za crnogorske pravosudne i istražne organe. Naime, Osnovno državno tužilaštvo u Cetinju je 15.05.2020. godine dostavilo poziv Božoviću da u svojstvu građanina da izjavu na okolnosti u vezi sa prisustvom na sahrani pok. istoričara Vladimira Jovićevića dana 23.04.2020. u Rijeci Crnojevića, uprkos mjerama zabrane okupljanja usljed pandemije Korona virusa.


Zbog toga, Božović je tokom sastanka na koljenima molio Veljovića da mu obezbijedi izuzeće od pojavljivanja na saslušanjima niti da učestvuje u pomenutom procesu, jer navedeno može imati ozbiljne posljedice po njegovu diplomatsku karijeru, kakva god ona bila. Šta se valja iza brda ne znamo, ono što sigurno znamo je da je prema pravilima Bečke konvencije o diplomatskim odnosima, jasno definisano da DK predstavnici imaju pravo imuniteta od krivičnog i prekršajnog gonjenja u zemljama u kojima su angažovani, te ostaje nejasno zbog čega se Božović odlučio da klekne…

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender