10. 07. 2020.
Produžen rok za upis na Policijsku akademiju Banjaluka

Produžen rok za upis na Policijsku akademiju Banjaluka

Produžen rok za upis na Policijsku akademiju Banjaluka

Odlukom ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske danas je produžen rok za prijem dokumenata za upis kadeta XXII klase policijske obuke i kadeta VIII klase policijske obuke za pripadnike Specijalne antiterorističke jedinice u Jedinici za policijsku obuku – Policijsku akademiju Banjauka, po konkursu objavljenom 10. marta.

Rok za upis kadeta u obje navedene klase produžen je za 15 dana, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

Kakos u podsjetili iz MUP-a, konkursima je predviđen upis 300 kadeta u XXII klasu Policijske akademije i 30 kadeta u VIII klasu Specijalne antiterorističke jedinice.

Pravo učešća na konkursu imaju kandidati koji ispunjavaju sve opšte i posebne uslove koji su navedeni u konkursu, a nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati, pojašnjavaju iz ovog ministarstva.

S izabranim kandidatima – kadetima – Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske će zaključiti posebni ugovor o regulisanju međusobnih obaveza, kojim će se, između ostalog, kadeti obavezati da će po završetku osnovne policijske obuke obavljati poslove policijskog službenika najmanje pet godina u organizacionim jedinicama Ministarstva.

Sve potrebne informacije zainteresovani kandidati mogu dobiti na internet stranici Uprave za policijsku obuku (www.education.muprs.org) i na brojeve telefona 051/333-649 ili 051/333-651.

Prijavu na konkurse za kadete obje klase Policijske akademije kandidati mogu dostaviti zaključno sa 9. junom 2020. godine, nakon čega slijedi selekcija, stoji u saopštenju MUP-a RS.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender