14. 07. 2020.
Lažni Hitler ubijedio Amerikance za pomoć da zavlada svijetom i svemirom

Lažni Hitler ubijedio Amerikance za pomoć da zavlada svijetom i svemirom

Lažni Hitler ubijedio Amerikance za pomoć da zavlada svijetom i svemirom

Američki list Dejli Bist objavio je priču o Vilijamu Džonsonu, crncu rudaru iz američke države Kentaki, koji je tokom 10 godina nakon Drugog svjetskog rata, obmanjivao ljude predstavljajući se kao Adolf Hitler i dobijao od njih donacije, koje su mu bile neophodne za sprovođenje plana u ovladavanju Amerikom, svijetom, pa i svemirom.

Prema pisanju ovog lista, sredinom 1945. godine, samo nekoliko mjeseci nakon što je Hitler izvršio samoubistvo u svom bunkeru, pojavile su se glasine da je njemački diktator preživio i da se zajedno s ljubavnicom Evom Braun, skriva van Njemačke. U skladu s anketom, 1947. godine u to je vjerovalo 45 odsto Amerikanaca. Ljudi su tvrdili da su viđali Hitlera na neonacističkim skupovima u Kolumbiji, u podmornici u Argentini i Brazilu.

Planovi “firera br. 1” za osvajanje svijeta i svemira

Od 1946. do 1956. godine neki američki građani dobijali su pisma od Hitlera, koji je sebe u tekstu nazivao “firerom br. 1”.

Autor pisama uvjeravao je da je on lično Hitler, koji je zajedno sa svojom sada već zakonitom ženom Evom preživio, naselio se u Kentakiju i sprema se da preuzme vlast najprije u Sjedinjenim Američkim Državama, a zatim i u svijetu, da bi, naposlijetku, zavladao i svemirom.

Za ostvarenje tog plana, kako je pisao, u Kentakiju i Ajdahu, izgrađeno je 116 tajnih fabrika za proizvodnju atomskih bombi, kao i nevidljivih svemirskih bodova. Istovremeno, u pismu je pisalo kako 36.000 Nijemaca kopa tunele ka Vašingtonu.

Mnoga pisma potpisivana su imenima Eve Braun, Eve Hitler, načelnika štaba admirala Keselringa i Hitlerovog pomoćnika A. fon Bogouslovskog.

Za lažna obećanja dobio preko 100.000 dolara

“Firer br. 1” je u pismima saopštavao da se njegov plan uspješno sprovodi i da mu je potrebna pomoć u donacijama. U zamjenu za finansijsku podršku, nudio je svojim saveznicima istaknute funkcije u novom režimu, konkretno, titule “firer br. 2” i “firer br. 3” za najveće donatore. Ostali donatori, tvrdio je lažni firer, biće nagrađeni kraljevskim titulama i diplomatskim funkcijama.

Primaoci pisama, 1956. godine, poslali su “fireru br. 1” najmanje 11.000 dolara, iako je prema procjenama vlasti, stvarna cifra iznosila skoro 15.000 dolara (više od 140.000 dolara uzimajući u obzir inflaciju).

Tajna otkrivena nakon smrti jednog od donatora

Jedan od donatora bio je i 70-godišnji zidar iz Virdžinije, po prezimenu Huber, koji je preminuo u prvoj polovini pedesetih godina prošlog vijeka. Nakon Huberove smrti, njegovi rođaci pronašli su priznanice o novčanim uplatama od ukupno 4.000 dolara i nekoliko stotina pisama od “firera br. 1”.

U jednom od pisama, Huberu je dodijeljeno zvanje “firer br. 2”, kao i funkcija komandanta nacističkih trupa u budućoj državi, koja će osvojiti cijelu Zemlju i kosmos.

Pored toga, kako se ispostavio, Huber se sastajao s prevarantom, ali se on predstavio pravim imenom i obećao da će biti posrednik u kontaktima s Hitlerom.

Lažni firer priznao krivicu, ali i da je sarađivao s FBI

“Firer br. 1” uhapšen je 11. avgusta 1956. godine.

Ispostavilo se da je to 61-godišnji afroamerički rudar i baptista iz Kentakija, Vilijam Henri Džonson. Muškarac je priznao krivicu, ali je odricao da je djelovao zbog lične koristi. Prema njegovim riječima, bio je privatni detektiv i pokušavao je da razotkrije subverzivno djelovanje nekih organizacija, koje su spremale revoluciju u SAD. Istovremeno, rudar je uvjeravao da je sakupljao novac po ličnom nalogu tadašnjeg direktora Federalnog istražnog biroa (FBI) Džona Huvera.

Precizan broj njegovih kriminalnih epizoda nije utvrđen. Džonson je optužen za prevaru i osuđen je na tri godine zatvora.

Kako prenosi list, pola vijeka nakon skandala, bilo je vrlo malo publikacija o Vilijamu Džonsonu. Nije bilo nikakvih objava u novinama, a u dokumentima i arhivama njegovo ime takođe nije pronađeno. Kako je primijetio pisac Kevin Mekvin, koji je istraživao Džonsonovu ličnost, priča o Džonsonu kratko je pomenuta u nekoliko knjiga, ali u arhivama policije države Kentaki i FBI ne postoje podaci o takvoj osobi i njegovom slučaju.

(Sputniknews.com)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender