14. 07. 2020.
Kajli Minog slavi 52. rođendan

Kajli Minog slavi 52. rođendan

Kajli Minog slavi 52. rođendan

Australlijska pop zvijezda Kajli Minog (Kylie Minogue) prošla je put od zvijezde tinejdžerskih sapunica do pop kraljice, u više od trideset godina karijere prodala je 80 miliona ploča, preživjela rak dojke i postala gay ikona. Danas, 28. maja slavi 52. rođendan.

Rođena u Melburnu, prkosila je kritičarima koji su prerano otpisali kao “ptičicu cvrkutalicu” i izrasla u jedan od najvećih australijskih kulturnih izvoznih proizvoda i internacionalni seks simbol.

“Postala je sastavni dio australijske kulture”, izjavila je svojevremeno autralijska dizajnerica Pola Džoj (Paula Joy).

Bilo joj je samo 11 kada se pojavila u televizijskoj seriji “Skyways”, ali je glumački najpoznatija po zvjezdanoj ulozi Šarlin u popularnoj sapunici “Susjedi” u kojoj je nastupala od 1986. do 1988. godine.

S partnerom iz serije Džejsonom (Jason) Donovanom imala je istovremeno i ljubavnu vezu, koju će Kajli koju godinu kasnije prekinuti zbog harizmatičnog Majkla Hačensa (Micheal Hutchence) iz grupe INXS.

Njeni nastupi prepuni energije i zarazne pop-melodije dobrih vibracija i danas su pobjednička formula.

Zbog svog zalaganja za destigmatizaciju oboljelih od ADIS-a i podrške kampanjama legalizacije istospolnih brakova, Kajli ima odanu i široku publiku LBGT populacije, koja je naziva “ambasadorom univerzalne ljubavi”.

Njen je ljubavni život, međutim, decenijama punio stubove tabloida, od veze s pokojnim Hačensom i Lenijem Kravicom (Lenny Kravitz) do one s francuskim glumceom Oliverom Martinezom.

Pjevačica je bila otvorena i o svojoj borbi s rakom dojke 2005., a nakon izlječenja podizala je svijest o potrebi preventivnih pregleda čak i u tridesetim godinama života.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender