15. 07. 2020.
Republički štab naložio raspuštanje republičkih karantina od 1.jula

Republički štab naložio raspuštanje republičkih karantina od 1.jula

Republički štab naložio raspuštanje republičkih karantina od 1.jula

Republički štab za vanredne situacije razmatrao je na 46. sjednici, epidemiološku situaciju u Republici Srpskoj.

Na prijedlog Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, Republički štab za vanredne situacije donio je Zaključak o sprovođenju mjera zaštite u zajednici lica koja su zaražena virusom korona (SARS-CoV-2).

Sa danom 01.07.2020. godine nalaže se prestanak rada sljedećih republičkih objekata za izolaciju karantinskog tipa:

1) ЈZU Univerzitetski klinički centar Republike Srpske na lokaciji-stara pulmologija,
2) ЈZU Bolnica Srbija, Istočno Sarajevo, na lokaciji-stara pulmologija,
3) ЈU Dom učenika Bijeljina, Bijeljina,
4) ЈU Dom učenika Trebinje i
5) ЈU Dom učenika Doboj.

Republički štab zadužio je koordinatore za zdravstvena pitanja u navedenim objektima da do 01.07.2020. godine obave pregled lica koja se nalaze u izolaciji u navedenim objektima i u zavisnosti od medicinskog nalaza Higijensko – epidemiološkim službama nadležnih domova zdravlja dostave informacije i preporuče da se lica bez simptoma i sa blažim simptomima upute u kućnu izolaciju, a lica sa srednje teškim i teškim simptomima upute na bolničko liječenje.

HES službe nadležnih domova zdravlja zadužene su da od 30.06.2020. godine lica sa testom pozitivnim na SARS-CoV-2 koja su bez simptoma i sa blažim simptomima upućuju u kućnu izolaciju, a lica sa srednje teškim i teškim simptomima upućuju na bolničko liječenje.

HES službe domova zdravlja zadužene su da, ukoliko lica zaražena virusom SARS-CoV-2 nemaju uslova za obavljanje kućne izolacije prema preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, u saradnji sa lokalnim kriznim štabovima obezbjede izolaciju za ista.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender