14. 08. 2020.
Miss Europe 2020 Ljubica Rajković Zablistala Na Srbija Fashion Week-U

Miss Europe 2020 Ljubica Rajković Zablistala Na Srbija Fashion Week-U

Miss Europe 2020 Ljubica Rajković Zablistala Na Srbija Fashion Week-U

Prelijepa Ljubica Rajković, aktuelna miss Europe 2020, bila je specijalan gost na Srbija Fashion Week u Novom Sadu, a za njen savršen izgled pobrinula se Nataša Brasanac vlasnica Elite makeup škole šminkanja, koja je i oficijalni šminker za Miss Europe i Balkana.

Ljubica se ovom prilikom družila sa modnom dizajnerkom Suzanom Perić, kao i modnom dizajnerkom Milicom Tričković , čijim kreacijama, kao i pogledima na modu, je oduševljena.

Ljubica se posebno zahvalila predsjednici Serbia Fashion Week gospođi Svetlani Horvat, za koju kaže da je zaista oličenje i putokaz kako treba da izgleda jedna uspješna poslovna žena.

“Velika čast je biti samo u prisustvu gospođe Svetlane, kao i razgovarati sa njom o dešavanjima u svetu mode”, rekla je Ljubica.

U završnici 14. izdanja Serbia Fashion Weeka, modni karavan preselio se na novu lokaciju, u Muzej Vojvodine, a svoje kreacije predstavili su Marija Šabić, Suzana Perić, Milica Tričković, Nemanja Pantelić, Jelena Malešević, MB Contur, Bratscher, Lanna Line Dresses, mlada Tara Katarina…

Veče je počelo nastupom muzičkog kvarteta i otvaranjem izložbe na kojoj su domaći dizajneri prikazali po nekoliko modela. Neki od njih predstavili su se kreacijama koje su uradili za aprilsko izdanje nacionalne nedjelje mode koje je trebalo da bude održano u aprilu, ali je zbog pandemije koronavirusa otkazano, drugi su predstavili i modele iz kolekcija koje tek nastaju, a koje će biti prikazane na oktobarskom Serbia Fashion Weeku.

Na završnom panelu “Jun u oktobru” učestvovali su dizajneri Suzana Perić, Milica Tričković, Nemanja Pantelić, Jelena Malešević, Tara Katarina i predstavnici brendova MB Contur, Bratscher, Lanna Line Dresses…

Prelijepa Ljubica osvaja svijet

Oni su tražili odgovor na pitanje na koji način se srpska modna industrija prilagodila novonastaloj situaciji i kako bi trebalo nastaviti raditi u novoj modnoj normalnosti koja nas očekuje kada se pandemija završi. Govornici su imali različite stavove, ali su bili složni u ocijeni da kreativnost nije ugrožena, kao i da kvalitet i rad uvijek moraju da daju rezultate, piše nova.rs.


Zaključak poslednjeg panela, koji je meni bio najdraži, jeste to da su naši dizajneri izdržali, da imaju dovoljno snage i volje da nastave dalje. Ono što je sada potrebno jeste da država pomogne svima koji rade u kreativoj industriji. To je mnoštvo ateljea od juga do severa Srbije, koji imaju izuzetno veliki potencijal. Neki od njih su učestvovali na večerašnjem panelu, govorili su o svojim iskustvima i problemima. Serbia Fashion Week će učiniti sve da oni i dalje putuju, da izlažu na inostranim nedeljama mode, da budu prisutni na online platformama… Međutim, da bi preživeli ova teška vremena u kojima se svi nalazimo, neophodna je pomoć države. Ukoliko opstanu i ne zatvore svoje ateljee, sigurna sam da će svi oni umeti posle svojoj zemlji to da vrate na pravi način”, poručila je Svetlana Horvat, predsednica Serbia Fashion Weeka.

Ukoliko to okolnosti nastale zbog pandemije dozvole, 15. izdanje nacionalne nedjelje mode održaće se u oktobru, nakon čega će u novembru uslijediti Serbia Fashion Week – China edition.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender