04. 08. 2020.
Osnovana Unija igrača ABA lige

Osnovana Unija igrača ABA lige

Osnovana Unija igrača ABA lige

Sa željom da se zaštite prava igrača ABA lige, ali i unaprijede uslovi koji su neophodni za razvoj košarkaša osnovana je Unija igrača ABA lige pod nazivom VOICE.

Osnivači Unije su Rade Zagorac i Nenad Miljenović, a ovo neprofitno udruženje sa sjedištem u Beogradu pokrenuto je s ciljem da se prije svega zaštite košarkaši koji nastupaju u regionalnom takmičenju.

Takođe da se doprinese razvoju i unapređenju njihovog položaja, pruži podrška projektima koji će propagirati razvoj košarke, kao i da se prihvati i uvaži stav da je položaj košarkaša pred klubovima i organizatorima takmičenja jedno od najznačajnijih pitanja koja su vezana za napredak igre pod obručima u čitavom regionu.

Plan je da se preduzimaju aktivnosti koje će za cilj imati unapređenje statusa igrača, organizovanje seminara i drugih edukativnih sadržaja na kojima će se promovisati sportske vrijednosti, kao i značaj i potrebe zaštite statusa igrača, a Unija igrača ABA lige u tom pogledu aktivno će sarađivati sa sličnim domaćim i međunarodnim organizacijama.

Udruženje košarkaša ABA lige imaće generalnog menadžera, Skupštinu i Bord koji će činiti predstavnici, odnosno igrači svih klubova koji učestvuju u ABA ligi.

Zanimljivo je istaći da Asocijacija košarkaša NBA lige (NBPA) postoji još od 1954. godine i da je to bilo prvo udruženje takve vrste među američkim profesionalnim sportistima, a Unija igrača Evrolige osnovana je 2018. godine.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender