14. 08. 2020.
Mektić: Koristili smo eko pjenu

Mektić: Koristili smo eko pjenu

Mektić: Koristili smo eko pjenu

Nakon što je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske najoštrije osudilo upotrebu hemijskih sredstava u prirodnim vodotocima, a što je zabilježeno proteklog vikenda na rijeci Ukrini, i zatražilo istragu, oglasio se i Dragan Mektić koji je učestvovao u ovom takozvanom “pjena partiju”.

Mektić je rekao da je u Ukrini korištena “eko pjena”.

“Ovdje je korištena eko pjena na biljnoj bazi Eurolajn”, naveo je Mektić.

Podsjećamo, ranije je Ministarstvo zatražilo od Inspektorata Republike Srpske da se istraži i ispita ovaj slučaj, koji je privukao i pažnju medija, a u kojem je na osnovu do sada prikupljenih podataka utvrđeno da je pjena koja je korištena u rijeci Ukrini nastala iz topa za generator pjene.

“Vode Srpske” su već naložile da se uzme uzorak vode za hemijsku analizu.

“Upotreba hemikalija pogubna je za biljni i životinjski svijet rijeka, a posebno je specifično što se to dogodilo na rijeci Ukrini, koja je jedinstvena i po specifičnom fenomenu ‘cvjetanja rijeke0, odnosno ‘ukrinskom vodenom cvijetu’, koje izaziva jedna vrsta bijelog leptira”, naveli su u Ministarstvu.

Kako su naveli, neshvatljivo je i nedopustivo da se u svrhu zabave u rijeku ispuštaju hemikalije.

“Ministarstvo će do kraja insistirati da se utvrde sve okolnosti i kazne počinioci ovakvog zagađenja rijeka”, kažu u Ministarstvu.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender