18. 09. 2020.
Cvijanović: FBiH ljubomorna na odnose Srpske sa Srbijom

Cvijanović: FBiH ljubomorna na odnose Srpske sa Srbijom

Cvijanović: FBiH ljubomorna na odnose Srpske sa Srbijom

NOVI GRAD – Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je danas da negativni komentari federalnih političara o posjeti Banjaluci predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, kao i o Srpskoj, pokazuju da kod njih i dalje postoji mržnja i netrpeljivost prema drugačijima.

Cvijanovićeva je rekla su komentari bošnjačkih političara pokazuju i njihovu ljubomoru, jer ono što Srpska ima sa Srbijom oni nemaju ni sa kim.

“Naše kolege iz Federacije BiH /FBiH/ su ljute na takvu jednu činjenicu, jer znaju koliko je čvrsta veza Srbije i Srpske, da je iskrena, da je to stvar odgovornosti, principa, ljubavi, međusobnog razumijevanja, ali i zadovoljstva da možemo zajedno da radimo. Oni su ljubomorni na ono što imamo sa Srbijom jer tako nešto nemaju ni sa kim. Sve što je vezano za koncepciju BiH je velika lažna slika. Ono što mi imamo sa Srbijom je nešto čime bi se svaki narod pohvalio”, rekla je Cvijanovićeva novinarima u Novom Gradu.

Ona je istakla da Vučićeva posjeta pokazuje kako treba sarađivati, za šta bošnjački političari iz FBiH odavno nisu sposobni.

“Ovdje je stvar da pokažete da Srbija, kao što je rekao Vučić, osjeća odgovornost obavezu, a ima i želju i zadovoljstvo da pomaže građanima Srpske. Nas veže mnogo više od bilo kakve kritike sa strane. Podrška svim našim naporima u Srpskoj i svemu što nam je Srbija dala treba biti pokazatelj svega što zajedno možemo da uspijemo, da pravimo dobre stvari i realizujemo značajne projekte”, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je izrazila beskrajnu zahvalnost Srbiji na čelu sa Vučićem jer su promijenili odnos prema Srpskoj, napominjući da Srbija kroz taj odnos želi da ostavi trag u svakoj opštini Srpske i da građani znaju da mogu da se oslone na nju, što je za njih jako važno.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender