06. 03. 2021.
Korona opasno napala Kluž, više od dvadeset zaraženih

Korona opasno napala Kluž, više od dvadeset zaraženih

Korona opasno napala Kluž, više od dvadeset zaraženih

Generalni sekretar rumunske profesionalne fudbalske lige Justin Stefan izjavio je da je u fudbalskom klubu Kluž otkriveno još 20 osoba zaraženih novim virusom korona, te je ukupan broj slučajeva u transilvanijskom timu dostigao 26 slučajeva.

“Testovi koje su u četvrtak uradili članovi Kluža donijeli su nove pozitivne slučajeve. Trenutno ima ukupno 26 slučajeva – 16 igrača i 10 članova tehničkog osoblja”, rekao je generalni sekretar LPF za Agerpres.

Prva rumunska liga je 18. jula odložila je utakmicu Steaua – Kluž, koja je trebalo da se igra u 8. kolu plej-ofa, nakon što je igrač transilvanijskog tima bio pozitivan na COVID-19.

Nakon toga, 20. jula, u Klužu je otkriveno još pet osoba zaraženih virusom korona (dva igrača i tri člana tehničkog osoblja).

Ali nakon posljednjeg testiranja, šampion Rumunije postao je tim s najvećim brojem pozitivnih slučajeva virusa korona u ligi, a među njima je i trener, legendarni Dan Petresku.

Od ponovnog pokretanja takmičenja u najvišem rangu rumunskog fudbala, infekcije virusom COVID-19 potvrđene su i kod igrača i zaposlenih u FK Dinamo Bukurešt, FC Botosani i FK Krajova Universiti, što je dovelo do obustave mečeva četiri tima i do otvaranja epidemioloških istraga od strane Direktorata za javno zdravlje.

Takođe, i u drugoj ligi su otkriveni pozitivni slučajevi u klubovima FK Konkordija, FK Petrolul Ploiesti i FK Arges.

Među sudijama, u grupi prva dva ešalon, otkrivena su četiri slučaja

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender