12. 08. 2020.
Radojičić: Neće biti radikalnih mjera, možemo se nositi sa epidemijom

Radojičić: Neće biti radikalnih mjera, možemo se nositi sa epidemijom

Radojičić: Neće biti radikalnih mjera, možemo se nositi sa epidemijom

BANJALUKA – Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je danas da u Banjaluci neće biti uvođene radikalne mjere u borbi protiv epidemije virusa korona.

“Epidemija se nastavlja, ali i dalje možemo da se nosimo sa njom sa postojećim spektrom mjera”, rekao je Radojičić novinarima u Banjaluci.

On je naveo da građani Banjaluke treba da se drže preporuka i svih aktuelnih mjera Republičkog i Gradskog štaba za vanredne situacije, koje se, prije svega, odnose na nošenje zaštitnih maski, mjere lične higijene i držanje distance.

“Naša dalja zabrinutost i ono za šta se spremamo, a o čemu će narednih dana biti najviše govora, jeste na koji način ući u septembar kada sa radom počinju škole, kada se okuplja i više studenata jer kreću i ispitni rokovi”, istakao je Radojičić.

On je rekao da će u septembru biti nesumnjivo veći broj kontakata, sa mnogo više ljudi u zatvorenim prostorima, dodajući da su te okolonosti iziskuju nove pripreme i instrukcije gradskih vlasti na koji način građani da se ponašaju.

“Očito da epidemija virusa korona nema namjeru sama da prestane. Virus se nije ugasio ni sa promjenom temperature vazduha, odnosno vremenskih prilika, i to je nešto što će možda trajati čitavu ovu godinu”, istakao je Radojičić.

On kaže da se Banjaluka u posljednjih mjesec i po dana “nalazi na višem stepenu epidemije virusa korona”, dok su neke druge sredine imale više problema po tom pitanju, srazmjerno broju stanovnika u odnosu na Banjaluku.

“Banjaluka se drži na manje-više sličnom nivou od 20 oboljelih dnevno – nekada malo manje, a nekada više. Od kraja maja došlo je do novog talasa ili produžetka pojačanog talasa virusa korona”, napomenuo je Radojičić.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender