29. 09. 2020.
U četvrtak premijera dokumentarnog filma “Nema heroja bez maske”

U četvrtak premijera dokumentarnog filma “Nema heroja bez maske”

U četvrtak premijera dokumentarnog filma “Nema heroja bez maske”

Dokumentarni film “Nema heroja bez maske”, autorke Biljane Marić, biće premijerno prikazan u četvrtak 30. juna u 21 čas na RTRS-u.

Film prikazuje priču o ljudima u prvim redovima u borbi protiv Кovida. O njihovim strahovima, dilemama, nepoznanicama, odricanjima, unutrašnjim previranjima  i sve sa samo jednim ciljem, pomoći svakom pacijentu. 

“Virus korona sve nas je uplašio, jer ništa o njemu nismo znali. Nepredvidiv i nevjerovatnom brzinom se širio. Svakodnevno smo izvještavali kako se približava nama i kako se počeo širiti među stanovništvom Republike Srpske. Informacije koje smo dobijali od ljekara i medicinskog osoblja Univerzitetsko kliničkog centra Srpske prenosili smo gledaocima. Da ste imali priliku da gledate ono što su gledale novinarske ekipe u borbi zaposlenih u Univerzitetsko kliničkom centru i vi bi ste odlučili da napravite dokumentarni film. Da možete da vidite medicinsko osoblje koje nadljudskom snagom, predanošću i nadasve željom i voljom pokušava da pomogne svima i ne obazirući se na umor koji ih je već sustigao, ponovo bi poželjeli da napravite još bolji dokumentarni film i na skroman način im se odužite.”

U zahvalnost svima za predan rad, Televizija Republike Srpske napravila je film o Herojima koje je svakodnevno gledala očima kamere kako pomažu pacijentima.

Ekipu filma čine autor Biljana Marić, producent Aleksandar Đorđević, snimatelj Ljubomir Tešinić, tonski snimatelj Duško Jovanović, rasvjeta Mario Paljević.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender