26. 10. 2020.
Đoković će igrati US open

Đoković će igrati US open

Đoković će igrati US open

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković odlučio je da igra US Open.

Njujorški grend slem će biti igran od 31. avgusta do 31. septembra, a Noletov nastup, kao i brojnih vrhunskih tenisera i teniserki, bio je pod znakom pitanja zbog pandemije virusa korona i problema putovanja u SAD i karantina.

Osim na US openu, Đoković je potvrdio učeće na “Western & Southern Openu”, koji se takođe, igra u Njukorku. Nole bi u Njujork trebalo da stigne 15. avgusta saopšteno je iz njegovog tima.

“Drago mi je što mogu da potvrdim da ću se takmičiti na Western & Southern Open-u i US Open-u ove godine. Nije mi bilo lako da donesem odluku, pogotovo uzimajući u obzir sve prepreke i izazove sa svih strana, ali radujem se što ću moći ponovo da se takmičim na teniskom terenu. Tokom karijere sam odigrao neke od svojih najboljih mečeva baš u Njujorku”, rekao je Đoković, a prenio njegov sajt.

On je dodao da je svestan da će ovaj put sve biti dosta drugačije zbog brojnih protokola i bezbjednosnih mjera koji su planirani da zaštite tenisere i ostale koji budu dio turnira.

“Uprkos tome, spreman sam da se prilagodim novim uslovima, jer sam naporno trenirao sa svojim timom i u dobroj sam formi. Obavio sam sve preglede kako bih se uverio da sam se potpuno oporavio i spreman sam da se vratim na teren fokusiran na to da odigram svoj najbolji tenis”, rekao je srpski as.

“Western & Southern Open” igraće se na kompleksu Flešing Medouza od 22. do 28. avgusta, a nakon ovog turnira slijedi US Open. Oba turnira biće odigrana bez publike.

Podsjetimo da je drugi teniser svijeta Španac Rafael Nadal nedavno saopštio da neće igrati u Njujorku jer je zbog pandemije virusa korona komplikovana situacija u svijetu.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender