29. 10. 2020.
Grad Banjaluka izdvaja dodatnih 150.000 KM za sportiste

Grad Banjaluka izdvaja dodatnih 150.000 KM za sportiste

Grad Banjaluka izdvaja dodatnih 150.000 KM za sportiste

Grad Banjaluka će za ovu godinu obezbijediti dodatnih 150.000 KM za finansijsku podršku sportistima i sportskim klubovima koji učestvuju na međunarodnoj sceni, saopšteno je iz Gradske uprave Banjaluka.

Gradonačelnik Igor Radojičić je rekao da su, u protekle tri godine, banjalučki sportisti uspjeli na više frontova da se probiju na međunarodnu scenu i da će Grad, uprkos složenoj ekonomskoj situaciji, obezbijediti dodatna sredstva kako bi pomogao nastup sportista na međunarodnoj sceni.

“Uglavnom je riječ o sportistima, koji nastupaju u individualnim sportovima, kao što su plivanje, borilačke vještine i atletika, ali imamo i niz klubova koji su uspjeli da se probiju na internacionalnu scenu”, istakao je Radojičić.

Kada su u pitanju ekipni sportovi, Fudbalski klub Borac se vratio na međunarodni scenu, Rukometni klub Borac m:tel je duži niz godina učesnik evropskih takmičenja, Ženski košarkaški klub Orlovi igra regionalnu ligu, a tu su i odbojkašice BL voleja navode iz Gradske uprave.

Radojičić je istakao da su nastupi banjalučkih sportista prilika da se klubovi ali i grad afirmišu i na međunarodnoj sceni.

Odluka o dodadnoj finansijskoj podršci banjalučkim sportistima trebalo bi da bude usvojena na narednoj sjednici Skupštine grada, koja će biti održana 2. septembra.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender