03. 03. 2021.
U “Eko toplanama” pripreme za sezonu grijanja 2020/2021

U “Eko toplanama” pripreme za sezonu grijanja 2020/2021

U “Eko toplanama” pripreme za sezonu grijanja 2020/2021

Pripreme za predstojeću sezonu grijanja – godišnji remont proizvodnih postrojenja i sanacija distributivne mreže u periodu između dvije sezone su pri kraju, a Eko toplane Banjaluka biće spremne na vrijeme za početak sezone 2020/2021. Takođe, u toku je i nabavka energenta – drvnog sortimenta, za predstojeću sezonu.

Na nekoliko lokacija do sada su sanirani i zamijenjeni dotrajali dijelovi vrelovoda. U ulicama Kozarska, Milana Radmana, Trive Amelice, Vase Glušca i Gavre Vučkovića, toplifikaciona mreža sanirana je na više mjesta.

Osim toga, tehničke ekipe Eko toplana sanirale su dotrajale cijevi u ulicama Branka Radičevića, Arsenija Čarnojevića, Braće Jugovića, Petra Kočića, Bulevar vojvode Živojina Mišića, Pilanska, Đede Kecmanovića, Momčila Popovića, Ivana Franje Jukića, Kralja Alfonsa, Dragiše Vasića, Kozarska, Stepe Stepanovića, Jovana Dučića, Kralja Petra I Karađorđevića, Josifa Pančića i Majke Jugovića.

Sanaciju distributivne mreže radimo u skladu sa ranije utvrđenim planom, kako bismo iz sezone u sezonu obezbjeđivali pouzdaniji rad sistema daljinskog grijanja.

U toku su i sanacije nekoliko vrelovodnih šahtova, odnosno mašinski i građevinski radovi, a do početka sezone grijanja nastavićemo saniranje dijelova vrelovodnih i toplovodnih trasa prema prioritetima, određenim između ostalog, na osnovu broja intervencija tokom protekle sezone grijanja. Kada je riječ o energentu, Eko toplane su već krajem prošle sezone počele nabavljati biomasu za predstojeću sezonu. Do sada je obezbijeđeno preko 80% potrebnog energenta, a nabavka drvnog sortimenta se obavlja vlastitim sredstvima u skladu sa definisanim planom, prema kojem bi kompletnu potrebnu količinu trebalo da obezbijedimo do kraja ove godine.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender